От х:

Днес в x:

Две училища в Хасково ще са с нови игрища за спорт

    Две училища в областния град Хасково ще имат нови игрища, които ще се използват от възпитаниците им за масов спорт.

    Средствата, които ще бъдат вложени за новия облик на спортните зони на Природо-математическата гимназия „Акад. Боян Петканчин“ и ОУ „Любен Каравелов“, са общо 431 895 лева и са от бюджета на община Хасково, информираха от местната администрация.

    Обновяването на терените вече започна, срокът за приключването е 90 дни.

    От години спортният терен в двора на ОУ „Любен Каравелов”, който е пред сградата на общежитието на Езиковата гимназия не е ремонтиран. Местните хора се радват, че пустеещото и грозно сега място, след време ще бъде разчистено и ще стане зона за спор,т не само за учениците от училището и домуващите в общежитието гимназисти, но и за децата от квартала. Един от бригадата майстори, които в момента все още почистват терена, е роден в къща наблизо и цял живот живее в този квартал. Искрено споделя задоволството си, че мястото скоро ще се превърне от такова, което децата заобикалят заради неугледния му вид сега, в предпочитано за тях.

    Северното игрище на терена там е с предназначение за футбол и хандбал. Ще бъде възстановена бетоновата настилка и според плана, на нея ще бъде положена изкуствена трева. Върху новата спортна настилка ще се разчертаят, в различен цвят, маркировки за игрище за минифутбол и хандбал. Ще бъдат монтирани и врати с размери 2 на 3 метра и мрежа.

    По южната дължина на игрището има бетонов улей с четири шахти, които вече се почистват и ще бъдат ремонтирани. Разчиства се и тревната растителност и ще бъде ремонтира стената. Ще се оформят тротоари с армирана бетонова настилка.

    Освен футболно, на терена има баскетболно и волейболно игрища. Настилката им е силно напукана и на доста места разкъртена. Това ще се промени след ремонта. Освен нова настилка от плътен асфалтобетон, в тази зона, ще бъдат поставени баскетболни конструкции с табло, ринг и мрежа и комплект волейболно оборудване. Ще се подмени и оградата около комплекса от игрища, като се осигури достъп от запад и от север при трибуните. Ремонтират се трибуните и стълбищата към тях, които също са занемарени в годините и дори могат да бъдат опасни.

    Другият проект, по който се работи, е за спортното игрище на Математическата гимназия. То е с размери 45,40 м. на 24,50 м. и се намира до физкултурния салон на училището. Предстои там да се изпълни ивична стоманобетонова основа. Ще се ремонтират стъпалата към сградата на физкултурния салон. Върху армирана бетонова настилка ще се положи саморазливна спортна настилка от два слоя, а когато всичко е готово, ще бъде разчертано игрище за футбол. Предвижда се доставка и монтаж на две футболни врати за минифутбол с мрежа.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Их
      Иха
      20 -12
      13:11, 19 авг 2022
      Нека усвояването на средства продължи ,иначе мизерия цари в цял град ,нищо не е довършено а започнато ,мизерен герб и кмет от герб.
    • 2
      Ба
      бай Иван
      11 -6
      15:17, 19 авг 2022
      До тука всичко изглежда много добре!Питам аз управниците доколкото прочетох от южния край ще има тротоар,някой от тези умници помисли ли къде ще паркират колите живеещите на ул.,,ВИДИН-13,,където има 64апартамента и няма да има възможност да се паркира откъм горния край?Ако това се случи започваме с подписка............
    • 3
      Ад
      Ад
      7 -5
      15:33, 19 авг 2022
      Къде ще паркираме колите като направите тротоар бе малоумници или върху тротоара,под блока има детска площадка,защо никой не мисли за живеещите.Да започваме с подписката тогава веднага
    • 4
      Ще паркирате при мен срещу заплащане, друго не виждам
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини