От х:

Днес в x:

Оркестър първо в Хасково, после – пред английската кралица

"Оркестра Симфоника ди София" ще се представи на хасковска сцена в рамките на музикалните дни „Недялка Симеонова“, който започва утре. Изпълнението на оркестъра под диригентството на Андреа Коломбини ще е в театъра на 24 октомври от 19 часа. Трупата е съставена от най-добрите цигулари на Българската народна опера, Софийската филхармония, БНР. Има множество гастроли в Италия.

Оркестърът е заявил участие в концерт пред английското кралско семейство.

В първата вечер на музикалния форум – утре от 19 часа в театъра, концерт ще изнесе "Нов симфоничен оркестър" със солист Веселин Демирев.

Хасковският симфоничен оркестър с диригент Красимир Захариев и солист Олга Гуи ще излезе на подиума в последната вечер на фестивал в ДКТ "Иван Димов". Началният час също е 19.00 часа.

Конкурсната програма, в която ще участват 44 цигулари от 8 страни, започва утре от 13 часа в театъра. Изпълненията на младите музиканти ще продължат до 18 ч. Цялата събота и в неделя до обяд ще свирят участниците в конкурса. Награждаването на лауреатите и гала концертът са с начален час 16 часа в неделя.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини