От х:

Днес в x:

8 медала за Хасково от Държавното по вдигане на тежести, но с кредит

    9 състезатели на спортния клуб по вдигане на тежести „Хасково“ спечелиха медали от Държавното лично първенство за различните възрастови групи, провело се в Русе.

    8 от състезателите са медалисти в двубоя - изхвърляне и изтласкване. Златни медали спечелиха Костадин Костадинов (89 кг) при кадетите до 17 г., Джанер Али (109 кг) при юношите, Габриела Кирева (76 кг) при девойките, Мария-Магдалена Кирева (76 кг) при жените и Мая Иванова (55 кг) при жените. Сребърни медали спечелиха Мария Колева (59 кг) при кадетките до 15 г. и Диян Янчев (96 кг) при кадетите до 17 г. Деница Колева (71 кг) е с бронзов медал при кадетките до 17 години.

    При мъжете Христо Сотиров (81 кг) е четвърти в двубоя, но е с бронзов медал на движението изхъврляне, а Георги Делчев (67 кг) също е четвърти в двубоя.

    Треньорът на клуба Живко Архондев заяви, че е доволен от представянето на състезателите. Той обаче уточни, че се наложило да изтегли 3000 лева кредит за участие в състезанието, тъй като все още не е получил финансиране от общината и от Министерството на спорта.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини