От х:

Днес в x:

13 760 лева трябва да плати община Хасково заради пропадналия автомобил в дере на „Акация“

    13 760 лева трябва да плати община Хасково заради пропадналия автомобил в дере на улица „Акция“. Това става ясно от решение на Районен съд – Хасково.

    Припомняме, че инцидентът стана 4 август 2021 година. Тогава лек автомобил Jeep хлътна в пропаст от около 4 метра височина, намираща се на пътното платно, като се обърна по таван. Зад волана бил димитровградчанинът Драгомир Николов, с който пътувала и млада жена. Колата била собственост на майка му, която заедно със сина си завели дело след произшествието.

    „Както от свидетелските показания, така и от депозираното експертно заключение се установи, че намиращата се на платното дупка не е била обозначена със знак или табела, а освен това е била дотолкова затревена, че водачът на автомобила, който не познава този район и не знае предварително, че пътя завършва с пропаст, не разполага с възможност да я възприеме достатъчно навреме, за да спре“, пише в решението на съдия Нели Иванова.

    „Несъмнено задължение на Община Хасково е да поддържа пътното платно на територията на града, като в случая не е изпълнено задължението за обезопасяване на пътната настилка, което е довело и до възникване на процесното ПТП“, посочва магистратът. Установено е, че ищецът е шофирал с по-ниска дори от разрешената скорост, но въпреки това не е разполагал с възможност да предотврати произшествието.

    Така община Хасково е осъдена да плати 8000 лева на собственичката на автомобила, както и 4000 лева на сина й, който получил контузии след инцидента и се наложило да ползва болничен. Произшествието му въздействало зле психически. Кметството трябва да плати и 1680 лева разноски по делото.

    Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Хасково в двуседмичен срок.
     

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Че
      Честен данъкоплатец
      21 -2
      18:56, 29 юни 2022
      А на ухапаните от улични кучета??? А на собствениците на разбити коли заради дупките на пътя??? Нека да изплатят пари на човека, но да започнат да изплащат и на другите засегнати от безхаберието на общината.Все пак плащаме данъци.
      • Ку
        КУЧЕТО
        13 0
        20:39, 29 юни 2022
        За кучета не говори...А за това КМЕТА лично да плати а не общината от моите и твоите пари...
      • Go
        Gost
        15 -1
        21:40, 29 юни 2022
        Плащат си и за кучета и за дупки. Но трябва да минеш през съда, иначе не става.
      • Ед
        Един
        12 -1
        07:14, 30 юни 2022
        Човекът е активен, с гражданска позиция, възползвал се е от правата си, отишъл е на съд и е спечелил. Вие ревете в интернет, че някой си трябвало да ви дава пари за нещо си. Дали успявате да уловите тънката разлика?
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини