От х:

Днес в x:

Митнически служители откриха марихуана за 45 хил.лв. в контейнер за смет

11 килограма марихуана откриха митничарите на граничния пункт „Капитан Андреево“ в метален кош за смет. Съдът за боклук се намира зад гараж за извършване на щателна митническа проверка на трасе „Входящи товарни автомобили“, уточняват от митническото звено в Свиленград.

Зелената листна маса е открита в чанта. Полевият наркотест показва реакция на марихуана. Наркотичното вещество е с общо нетно тегло 11 460 грама и на стойност по цени за нуждите на съдебната система 45 840 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура- Хасково.

При проведените оперативно-издирвателни мероприятия от митническите органи под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково вече има засечен евентуален извършител на опита за пренасяне на марихуаната и подхвърлянето й в контейнера. Той е на 51 години и е турски гражданин, шофьор е на товарен автомобил. Първоначално е привлечен като свидетел. След последвалите процесуално-следствени действия обаче е доказана неговата съпричастност в опит да се пренесе през границата на страната от България към Турция марихуаната , която се води високорисковото наркотично вещество.

С постановление на прокуратурата мъжът е привлечен като обвиняем и задържан за срок от 72 часа. На 28 юни по искане на прокуратурата съдът е взел спрямо него мярка за неотлонение „задържане под стража“.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ва
    Ваню гада
    1 -3
    15:07, 29 юни 2022
    Пуу ! Щом имаш повече от кило марихуана , размени за бяло или дай на ближен. Днес е Петров ден бе хора !
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини