От х:

Днес в x:

Ваня Ривова с две изложби и конкурс през май

Изображение 1 от 3

    Mладата авторка Ваня Ривова тази година защити бакалавърската си степен в Нов български университет със специалност „Керамика и порцелан. Дигитални форми“ и продължава с магистратура в същото направление, за да продължи творчеството си в тази сфера.

    Известна в софийските среди с миналогодишната си работа „Acid woman“ и композицията й от керамични маски, тази година ще се опита да заинтригува почитателите си на тазгодишната юбилейна изложба „ЦИ 13“ на НБУ със серия торсове „Божествени“, взели имената на богини и въплъщаващи границата на духа и материята. Освен тях тя представя и емблематичните си глави, участващи в композицията „Общност“, с които ще участва и на конкурс към НБУ за „Безсмислието на войната“.

    За втората изложба, отново юбилейна на школа „Колорит“ - 20-годишна, която й предстои в Хасково, тя ще представи 4 композиции от 12 керамични пластики („Артемида“, „Общност“, „Емоционална амплитуда“, „Последен шанс“), представящи голямо разнообразие от техники, с които се надява да заинтригува и публиката в Хасково.
    Всеки любител на изкуството е поканен да посетите предстоящата изложба в понеделник, намираща се във фоайето на ОНЧ „Заря“ на 30.05.2022 от 18:00 часа.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Па
      Паржу
      1 -12
      18:42, 28 май 2022
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
      • Пе
        Петър
        9 0
        13:04, 29 май 2022
        Като не те бърка, мое да не си правиш труда да коментираш. Т*****к !

        Поздравления Ванче !
    Последни новини