От х:

Днес в x:

Арест за българин, издирван от шведските власти за отвличане, грабеж, изнудване и дрога

38-годишен българин е с мярка за неотклонение “задържане под стража” от  Окръжен съд – Хасково по искане на  Окръжна прокуратура – Хасково. Тя му е наложена  във връзка с Европейска заповед за арест,  издадена от шведските власти. Заповедта е потвърдена от съд в Сьодертьорн, Кралство Швеция. Той е под наказателно преследване за общо шест престъпления, свързани с отвличане на хора и грабеж, опит за тежко изнудване, подготвка за общоопасно унищожение, изключително тежко престъпление с наркотици.
 
Задържаният е бил част от престъпна група. В района на Стокхолм членовете й са се опитали да убедят задържано от тях лице да им изплати три милиона шведски крони.  Планиран бил и  взрив на бомба в дома на задържания или в дома на негови близки. 
 
38-годишният мъж е  арестуван  на ГКПП „Капитан Андреево“ в опит да напусне пределите на  България без документи за самоличност. 
 
Този факт е наклонил везните на съдебното решение за  вземането на мярката за „задържане под стража“, като гаранция за явяването му пред съда в основното производство по екстрадиция.
 
Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд -Пловдив в тридневен  срок.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини