От х:

Днес в x:

4 призови места за гимнастичките "Калия" от “Съзвездия на красотата”

    Състезатлките на хасковския клуб “Калия” записаха силно представяне в турнир по художествена гимнастика “Съзвездия на красотата” в София.

    В състезанието участваха общо 22 гимнастички от хасковския клуб. В масовия спорт 16 от децата изиграха танца “Цар Лъв”, с който бяха класирани на първо място.

    Достойно представяне имаше и в индивидуалната надпревара. В групата на девойки младша възраст до 10 години в категория “Б лайт” Деница Димитрова е на 4 място на без уред, а Анна Беливанова остана извън осмицата. В групата на девойки младша възраст “Б лайт” Иванна Стоянова е на 2 място на без уред, а Мария Петкова е на 4 място на без уред. В групата на девйки старша възраст “Б лайт” Ипек Мюмюн е на 1 място на топка, а Калина Бакалова е на 1 място на бухалки.

    Турнирът се организира от столичния клуб “Локомотив” с президент Катрин Велкова - световна шампионка от ансамбъла по художествена гимнастика, която награди победителките. Състезанието започна вчера и ще продължи до неделя. Проведе се по новия правилник за художествената гимнастика, който е в сила от 2022 г. Участваха състезателки от България и Украйна.

    “Благодаря на организаторите за страхотната атмосфера и перфектната организация”, каза Ася Бакалова - президент и треньор на хасковския клуб. 

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини