От х:

Днес в x:

66% от свършените в ХАС дела са приключили в 3-месечен срок

Административен съд - Хасково представи днес Отчетния доклад за дейността си през 2021 г., съобщиха от Темида. 

Това стана в присъствието на съдии от административния съд, както и на заместник-председателя на Върховния административен съд и ръководител на Първа колегия – Мариника Чернева и председателя на I-во отделение на ВАС Емилия Миткова.

През миналата година са постъпили 1634 дела. Имало е 366 висящи дела от предходната 2020 г. С акт по същество са приключили 964 административни и касационни дела, а 304 са били прекратени поради различни причини.

Общият брой на свършените дела за 2021 г. е 1268. Изразено в проценти, този брой, спрямо общия брой на делата за разглеждане, е близо 78%.

Устойчива остава наблюдаваната и през предходните отчетни периоди тенденция в работата на магистратите от Адмиминистративен съд - Хасково относно срочността при постановяването на съдебните актове, с които са приключени производствата. През периода в инструктивния 3-месечен срок са свършени общо над 66% от всички свършени дела през 2021 г., което е увеличение с над 5% в сравнение с 2020 г.

Относно срочността при разглеждане на делата, се констатира и високото качество на постановените от съда актове. От върнатите през 2021 г. от ВАС 212 дела, в 165 случая съдебните актове на Административен съд – Хасково са изцяло потвърдени. В процентно изражение, броят на потвърдените при касационен контрол актове се равнява на 77,73%.

За отчетната 2021 г. действителната месечна натовареност по щат на магистратите от АдмС - Хасково по отношение на делата за разглеждане е 19,45 броя, а действителната натовареност на база свършени дела е 15,10 броя дела месечно.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини