От х:

Днес в x:

Обществено обсъждане на бюджета на Хасково на 30 март

Изображение 1 от 2

    Общественото обсъждане на новата финансова рамка на Община Хасково ще се състои на 30-ти март. Дискусията е от от 12 ч. в зала “Хасково” . В обсъждането могат да се включат всички заинтересовани- жители, представители на бизнеса и медиите.

    Проектът на бюджет на община Хасково за 2022 г. възлиза на близо 120 млн.лева. Близо 66 млн.лв. са за държавни дейности, 54 млн.лв.- за местни дейности.

    Планираните инвестиционни разходи с бюджетни средства ще надхвърлят 18.5 млн. лева. Основните акценти са ремонти на дворни пространства в училища, за които са планирани над 450 хил.лв. За реконструкции и разширения на детски градини са заложени над 1,7 млн.лв. За ремонта на сградата на Ученическо общежитие към Езиковата гимназия в Хасково има заделени малко над 1,2 млн.лв. 250 хил.лв. са за ремонта на старата къщата на чорбаджи Димитрак, която е част от архитектурно-историческото наследства на Хасково. За реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в града е заложен близо 1 милион, а с 200 хил.лв. ще бъде завършено обследването и изготвянето на технически паспорти за 10 мостови съоръжения по общинската пътна мрежа в Община Хасково.

    Общият размер на планираните разходи, които могат да бъдат ясно обособени и конкретизирани за кметствата и населените места в общината, възлизат на повече от 4.8 млн. лева.

    Освен проектобюджета на Община Хасково за 2022 г., ще бъдат представени становища, мнения и предложения от страна на местната общност. А те могат да бъдат предварително изпратени на електронната поща на Община Хасково, както и да бъдат се входирани в деловодството на общината.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Случаен виц

    Последни новини