От х:

Днес в x:

3 отборни купи за гимнастичките на „Юнак“ от Държавно първенство

    Силно представяне записаха състезателките на хасковския клуб по гимнастически спортове „Юнак“ в провелите се две първенства по спортна гимнастика в Пловдив.

    На 18 и 19 март беше Държавното лично отборно първенство „Купи Република България“ за жени, кадетки и девойки старша възраст. В него участваха две състезателки на хасковския клуб във възрастовата група на кадетките. Виктория Кирякова е осма в многобоя, шеста на прескок и трета на греда. Дивна Радославова е пета на смесена успоредка.

    На 20 март се проведе Държавно лично отборно първенство „Зона Юг“. В него хасковският клуб участва с два отбора от 12 момичета във възрастовата група на деца 5-7 години. Единият отбор се класира на второ място, а другият – на седмо място. В индивидуалното класиране на многобой Ивайла Димитрова е шеста, Ивон Андонова е осма.

    Във възрастовата група на момичетата младша възраст втора е Михаела Стоилова, Божидара Василева е осма.

    В групата на момичета старша възраст, отборът на „Юнак“ е на второ място. В индивидуалното класиране Персиана Генова е четвърта, а Нехир Юсуф е осма.

    Във възрастовата група на девойки младша възраст хасковлийки отново завоюваха купа за второ място. В индивидуалното класиране Михаела Делчева е четвърта, шеста е Сечил Кемил, а Радина Димитрова е седма.

    От хасковския клуб с треньори Димитринка Алексиева, Невена Тонева и Недялко Илиев заявиха, че са доволни от представянето на гимнастичките.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини