От х:

Днес в x:

4 медала за Кристин Кръстева и четвърто място за „Юнак“ в Държавното по спортна гимнастика

    Състезателките на хасковския клуб по гимнастически спортове „Юнак“ записаха силно участие в Държавното лично отборно първенство, провело се във Варна от 4 до 6 юни.

    В състезанието участваха четири отбора от Хасково с треньори Димитринка Алексиева, Недялко Илиев и Невена Тонева. Тимовете се надпреварваха в четири възрастови групи. Най-силно класиране записаха девойки младша възраст, които се наредиха на четвърто място отборно. В тази група добро представяне направи Кристин Кръстева, която има четири медала. Тя е първа на прескок и на смесена успоредка, втора е на греда, трета в многобоя, а на земя е четвърта.

    „Хасковският отбор имаше шансове за по-добро класиране, но факторът домакинство надделя“, заяви треньорът Недялко Илиев.

    Отборът на момичетата младша възраст е на седмо място, на девети места се класираха децата 5-7 години и момичетата старша възраст. Сечил Сунай от последната възрастова група участваше в шампионата на прескок, в който се класира на осмо място.

    За КГС „Юнак“ през юли предстои Държавно първенство в София. „Смятам, че резултатите ни в столицата ще бъдат много по-добри“, заяви Недялко Илиев.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини