От х:

Днес в x:

"Комсомольская правда" публикува данни за руските жертви в Украйна и си изтри публикацията

В неделя вечерта онлайн изданието на прокремълския вестник "Комсомольская правда" публикува данни за руските жертви в Украйна. Почти 10 000 руски войници може би вече са загинали във войната в Украйна, откакто Русия нахлу в страната, според публикацията, която се позовава на от министерството на отбраната в Москва.

В публикацията бяха посочени конкретни цифри: 9 861 убити руски военнослужещи и 16 153 ранени - от началото на "спецоперацията" в Украйна до 20 март.

Последните данни от руското министерство бяха от 2 март и в тях се признаваше за 498 убити.

В понеделник статията в "Комсомольская правда", която предизвика сериозен читателски интерес в Русия и по света, беше "редактирана" и данните за жертвите вече са изтрити.

Редакцията на прокремълския вестник излезе със специално обръщение в Telegram, в което твърдят, че публикуването на въпросните данни е заради хакерска атака.

"Ненадеждната информация беше незабавно изтрита", твърдят още от редакцията на "Комсомольская правда".

Според услугата Web Archive, публикацията е останала непроменена на сайта до вечерта на 21 март. По-късно параграфът за загубите е премахнат.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Та
    Танев
    1 0
    08:32, 22 мар 2022
    Русия не брои чуждите граждани и тези от отцепилите се про руски републики които се бият за Путин. Тези наемници и мобилизирани хора са пушечното месо и жив щит на "прославената руска армия".
Последни новини