От х:

Днес в x:

Тайната на "Шехерезада" - яхтата на Путин за 700 млн. долара

Новата находка на екипа на руския опозиционер Алексей Навални е свързана с Путин и е на стойност 700 милиона долара

"Президентът Владимир Путин е известен с това, че краде много, но това, което е откраднал, никога не е на негово име. Така е и с огромната и една от най-скъпите яхти в света - "Шехерезада". По документи тя не принадлежи на никого и седи тихо в италианско пристанище", съобщават разследващите журналисти..

Мария Певчих и Георги Албуров от екипа на Навални показват как Путин притежава тази яхта чрез подставени лица и как може тя да му бъде отнета.

140-метровата яхта на стойност 700 милиона долара е пусната на вода през 2020 г. в корабостроителница в Германия. Това е една от най-големите яхти в света в своя клас. Американски служители я свързват с Путин.

Екипажът на суперяхтата се състои от служители на руската Федерална служба за охрана.

Разследващите се запознаха със списъка на членовете на екипажа на яхтата. Според тях първият помощник-капитан, боцманът, помощникът на боцмана, няколко охранители и няколко други членове на екипажа са граждани на Руската федерация и работят във Федерална служба за охрана. В документите на много от тях фигурира военно поделение на ФСО в Сочи. Това са хора, военни, които охраняват Путин в другите му резиденции или на предишната му яхта или работят за него, като бармана или този, който отговаря за нарглилето...

Яхтата е с 6 нива палуби, с две хеликоптерни площадки. Екипът на Навални контактува директно с членове на екипажа и научава интересни подробности. Сред тях са басейн, джакузи, турска, финландска, крио сауни, каквито има във всички резиденции на Путин. На горната палуба, например, има механичен роял, който свири сам, точно като в киното. Свири песен от 2014 година за Путин...

Последното, седмо ниво е ВИП зона с покоите на собственика и неговата спътница със спа и собствено джакузи за всеки от тях. Над него е капитанската кабина, също с джакузи, и техническото оборудване. Дотам се стига с асансьор. Да, на яхтата има асансьор. 

Яхтата има хангар за хеликоптер - палубата на площадката за кацане се отваря и той се прибира там, за да не пречи на хората на палубата.

Накрая са показани и хората, които държат богатството на Путин от негово име, защото на негово име нищо не е записано. Това е третата яхта, която Путин купува, казват разследващите.

Facebook коментари

Последни новини