От х:

Днес в x:

Хасковлии си спестиха от глоби, като ги платиха в НАП ускорено

14 хасковлии намалиха с 20% глоби и имуществени санкции, наложени от НАП, като ги заплатиха в 14-дневен срок от връчването на наказателното им постановление. Това съобщават от офиса на Агенцията в Хасково и напомнят, че възможността бе регламентирана в края на декември 2021 г. с нова разпоредба в Закона за административните нарушения и наказания.

Според новите правила за административно наказателно производство, лицата, които не желаят да обжалват наложената от НАП глоба или имуществена санкция, могат да я намалят и да платят 80% от нейния размер. За целта те трябва да подадат в офис на НАП заявление по образец и да внесат сумата в двуседмичен срок от връчване на наказателното постановление.

Агенцията обръщат внимание, че ако заявлението не бъде подадено, нарушителите губят възможността да платят по-ниска санкция.

14 души от областта обаче вече са се възползвали, спестявайки си общо 2 150 лв. от размера на глобите, като са ги платили за по-малко от две седмици. В най-масовият случай става дума за глоби, наложени заради неподадени в срок годишни данъчни декларации по чл.50 от Закона за данъците върху доходите на физически лица. Има и имуществена санкция, наложена от НАП, по Закона за ДДС.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    Бай Иван
    8 -2
    17:15, 17 фев 2022
    Държавата от време оно се издържа от глоби и данъци.
    Колкото и да се хвали културиста Спецов че се събират повече пари пак ще потънат като вода в сух пясък. Спецов и напджиите за велик ден трябва да вземат премии и награди.
Последни новини