От х:

Днес в x:

Синдикат "Огнеборец": Разграничаваме се от криминални лица на нашия протест

Разграничаваме се от криминални лица на нашия протест. Това каза на брифинг президентът на Националния синдикат на пожарникарите и спасителите "Огнеборец" Венцислав Станков.

"Организацията на протеста в събота е на "Националния синдикат на пожарникарите и спасителите", подкрепен от синдиката на гражданската администрация в МВР", добави той.

Информацията, че крими контингент ще участва в протестите, аз не мога да потвърдя, но колегите от структурите на МВР трябва да имат такава, уточни Станков. И добави, че протестът е изцяло мирен.

От Синдиката настояват да бъдат чути, защото имат определени искания: Да се увеличат средствата по перо "Персонал" с 20%, тези по перо "Капиталови разходи" да бъдат увеличени с близо 100 млн. лв., както и да се възстанови социалният диалог.

Според Националния синдикат на пожарникарите и спасителите, диалогът почти не съществува.

Станков добави, че им е обещан доклад от работна група в МВР, но до момента такъв не им е предоставен.

"Реформите в МВР се правят на тъмно, това е един от основните проблеми.
Очаквам всеки момент да получим покана за разговор от премиера Кирил Петков", каза Станков.

По-рано беше обявено, че премиерът ще разговаря със синдикалните организации, които готвят протестите по поставените от тях искания.

Повод за брифинга стана изказване на говорителя на правителството Лена Бориславова, че в планирания протест на пожарникарите тази събота има данни за участие на лица от криминалния контингент.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

Последни новини