От х:

Днес в x:

Разкритие: Левски имал любовница

Министърът за българите в чужбина Божидар Димитров прави сензационни разкрития, свързани с историята на България.


В интервю за предаването „Горещо” на Нова телевизия той заявява, че създаденият през годините образ на Васил Левски не е съвсем обективен. „Той е човек като всички хора! Има си любовница и то монахиня!”, казва Димитров, който дълги години е шеф на Националния исторически музей.


Според него историята не може да бъде написана обективно, преди да са минали 100 г. „Как да напишеш, че Цар Борис III не е спасител, а е виновен за смъртта на 11 000 евреи, след като внукът му е министър-председател?! Как да напишеш, че Г.М. Димитров е един най-долен агент на пет чужди разузнавания, когато дъщеря му е политик и обикновено е в управляващата партия?!”, разсъждава министърът.


Той прави разкрития и по разразилия се преди 2 г. скандал с немския учен Улф Брунбауер и българската му колежка Мариела Балева. Двамата разработиха проект, според който Баташко клане е мит.


Димитров твърди, че работата им е активно мероприятие, финансирано от турските тайни служби. Според министъра немският учен дори не се е опитал да скрие политическата цел на съчинението си, а именно да фалшифицира историята с цел българите да приемат по-лесно влизането на Турция в ЕС. „В случая той не е историк, когато формулира целта на изследването си така: Да докажем, че не е имало клане или ако е имало, то е било много малко, с оглед скорошното приемане на Република Турция в ЕС и намаляване на омразата на българите-християни към българите-мюсюлмани и към турците”, обяснява Димитров. По думите му това изобщо не е необходимо на Турция, но някой от службите там е решил да даде пари за това и двамата учени са се възползвали.


Министърът разказва и за своята шпионска дейност в секретните архиви на Ватикана, където открива и донася на микрофилми много документи, свързани с българската история за институт на бившата Държавна сигурност: „Хората знаеха какъв съм! Просто имаше взаимно уважение и си играехме играта”.

Източник: kafene.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини