От х:

Днес в x:

Георги Господинов -най-четеният автор в хасковската библиотека, „Времеубежище“ -най-заеманата му книга

Изображение 1 от 6
    Георги Господинов е най-четеният автор в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ в Хасково през 2021 година. Това показва справката в просветното средище. Сред книгите му най-оборотната в заемната за възрастни в раздел „художествена литература“ е „Времеубежище“, която излезе през 2020 година.
     
    През 1993 г. Георги Господинов е сред лауреатите на Националната награда за дебют „Южна пролет“ и носител на Пегас за поезия, който му е връчен за първата му стихосбирка, „Лапидариум“ от 1992 година.
     
    Като носител на престижното отличие той беше поканен да запали огъня на 44-ото издание на Литературните дни “Южна пролет“ в Хасково.
     
    Сред най-предпочитаните чужди автори на художествена литература от читателите на библиотеката през миналата година са Нора Робъртс с романа „Брегът на тъмната вода“ и Даниел Стийл с „Пепел от диаманти“. В топ три на книгите, според избора на четящите, е и дебютният роман на Лусинда Райли, който е забранен при написването му, а сега отново се радва на читателския интерес в световен мащаб, „Кралска тайна”.
     
    „Въпреки пандемията и ограниченията, четящите хора продължават да посещават библиотеката и да търсят новите заглавия. Хората свикнаха с изискванията за зеления сертификат, не се притесняват от това, че книгите сменят местоположението си, защото използват апарата за дезинфекция активно“, коментира директорката на библиотеката Анна Щилянова. Общо 42 747 са заеманията на книги през годината.
     
    Във фонда на библиотеката има и солидно ново попълнения. През миналата година са закупени 1262 нови книги за 43 227 лева, уточни тя.
     
    Красимира Славова
    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      МГ
      М Георгиева
      5 -2
      21:25, 27 яну 2022
      Най четен от само един читател.
    • 2
      Ла
      Лапа
      5 0
      22:19, 27 яну 2022
      Добре тази
    • 3
      Ре
      РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ФАШИЗМА ?
      3 -1
      23:09, 27 яну 2022
      От Снимките ЗАГРЯХ какво е Фашизъм
      ....
      Едно време в Библиотеката на тоя етаж имаше 3 ТРИ !!!!! пъти повече книги !!!!!
      • Въ
        Върнете си книгите
        2 -1
        09:54, 28 яну 2022
        Ако всички читатели, които са заели книги, най-после (въобще някога) си ги върнат, може пак да станат ТРИ пъти повече! То си е до манталитет!!!
    • 4
      12
      124
      3 0
      12:07, 28 яну 2022
      Кого да четат. Освен него има още един жив писател, пиянтето Терзийски.
    Последни новини