От х:

Днес в x:

Гонят от клас за минипола. Европа закрива Маджарово. Преглед на печата

Гонят от клас за минипола, пише в челно заглавие на първата си страница днес “Хасковска Марица”. Забраните влизат в сила от 30 септември, когато училищата ще са готови с вътрешните си правилници. Авангардните прически и аксесоари обаче остават.

Зико иска поста на Сербест, пише в заглавието над главата на вестника. Зико е Зефир Табаков, баща на футболиста от “Левски” Боян Табаков. А постът е кметският стол в Стамболово.

Бокова в Александрово преди битката за ЮНЕСКО, четем в акцента на втора страница. Ирина Бокова посетила музея на тракийското изкуство заедно с посланика на Япония в ООН Тадамичи Ямамото. Ирина Бокова е кандидат за генерален секретар на ЮНЕСКО.

Охранители скараха Книжовник, четем още на страницата. Повод за недоволството е събираната такса за охрана. Секретарката на кметството дебнела хората при получаването на пенсиите и им прибирала левчетата.

Бензиностанция до Е-80 под ключ, пише в акцента на криминалната страница. Тя е собственост на харманлиец, чиято цистерна с дизел бе конфискувана заради неустановен произход на горивото.

Темата е водеща и за “Новинар юг”. Харманлиец гори с 23 тона нафта, пише в заглавието над главата в броя. Тепърва ще се установява дали откритото у Живко Найденов гориво е контрабадно или крадено, уточнява изданието.

Европа закрива Маджарово, акцентира вестникът в другото водещо заглавие на първа страница. Правителството все още умува дали да приложи европейското изискване да се закрият общините с население до 6000 души. В хасковска област под евроударите попада община Маджарово.

Засяха двойно повече рапица в областта, четем на втора страница. Маслодайната култура излизала повече на сметка за производителите, отколкото слънчогледа и пшеницата. Рапицата се използва като суровина за биодизел.

Кола аха да гръмне заради теч на газ, четем на криминалната страница. Още от заглавията на страницата – “Кметове на общини с подчинени полицаи”, “Ленко скрил 10 кила хероин в “Ланчия”, “Нападат астри за CD-тата им”.

“Хасково” пак непродаден, четем на спортната страница. Тука има, тука няма. Кога ли ще се сети някой да организира залагания и футболната сага да добие масовост? Пък и някой лев ще падне. Извън терена.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини