От х:

Днес в x:

Спряха недекларирани 210 хил. евро МП Капитан Андреево

Недекларирани валута с левовата равностойност 410 724 лева са открити на граничния пункт Капитан Андреево при проверка на автобус, който излизал от Българи.
Незаконно пренасяните пари са засечени на 25 ноември около 22.30 часа. Автобусът, отклонен за проверка пътувал от Румъния през България за Турция.
 
Шофьорът и пътниците заявили, че нямат нищо за деклариране. Въпреки това е приложен метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която инспекторите забелязват, че един от пътниците се опитва да скрие под якето си черни полиетиленови пакети.
 
При последвалия личен преглед на мъжа, който се оказва турски гражданин се установява, че в пакетите са укрити 210 000 евро в банкноти с номинал 50, 100 и 200 евро. Общото количество на задържаните пари е с левова равностойност 410 724 лева.
 
Образувано е бързо производство от разследващ митнически инспектор по описа на ТД Митница Бургас под надзора на Районна прокуратура - Хасково – Териториално отделение-Свиленград.
 
По бързо производство е осъден преносителят на валутата.
 
Районен съд-Свиленград му е наложил условна присъда от 1 година и 8 месеца с 3-годишен изпитателен срок.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Су
    Сух
    5 0
    14:19, 30 ное 2021
    Моля Ви, пишете граматически правилно! Журналисти!!!

Още новини

Последни новини