От х:

Днес в x:

Връчиха наградите от конкурса ,,Любопитно за родния ми край - от архива на баба и дядо”

Изображение 1 от 5

    Габриела Анева е с най-висок бал от участието си в конкурса ,,Любопитно за родния ми край - от архива на баба и дядо”, организиран от Туристически информационен център Хасково с подкрепата на Фондация ,,ХАЛО”. Нейната награда е тротинетка, съобщиха организаторите.

    В надпреварата се включиха 24 ученици от 6 училища. Всички те получиха грамоти за отлично представяне от кмета на Община Хасково.

    С преносима тонколона се сдоби Виктория Хаджиева, която се класира на второ място. Трета в конкурса се нареди Никол Димитрова и получи безжични слушалки.

    Туристическият информационен център раздаде три допълнителни тематични награди. Едната от тях е за Антонио Антонов от ОУ,, Христо Ботев” в с. Долно Големанци, който се представи в конкурса с „Легенда за вярата, единството и духовната сила на нашите предци“. Награден е и Санем Мустафа, ученичка в ОУ ,,Св. св. Кирил и Методий” с. Конуш за оригинално представяне на историята на с.Тракиец чрез стихотворение и презентация със снимков и видео материал.

    Отличена е и ученичката в ОУ ,,Христо Ботев” с.Войводово Катерина Митева, която представи автентични носия и ястие от ромския етнос.

    Поощрителни награди получиха и всички останали участници.

    На училищата, включили се в инициативата е подарен пъзел със символа на град Хасково - Монумент на ,,Света Богородица”.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Гр
      гражданин
      8 -4
      16:42, 17 ное 2021
      Ама те голяма работа свършили туристическия център бе, организирали игра и дали грамоти.То толкоз участници няма в играта, колкото служители има в този безполезен център.Да се смея ли да плача ли...

    Още новини

    Последни новини