От х:

Днес в x:

Първият учебен звън за 750 първолаци в Хасково. Гимназиите също започнаха присъствено

    750 деца прекрачиха за първи път училищния праг в Хасковска община днес.

    В празничните класни стаи влязоха и 2018 деца от подготвителните групи. За всички тях имаше подготвени подаръци от кмета на община Хасково-пъстроцветни книжки.

    Градоначалникът изпрати и поздравителен адрес до всички училища в община Хасково, в който поздравява учениците, родителите и учителите и им пожелава да бъдат здрави и успешни.

    Във всички училища първият учебен ден започна присъствено. Сутринта в дворовете на тържественото откриване се събраха учениците от първи и пети клас. Останалите  влязоха по график.

    С празнично тържество ОУ “ Св. Кримент Охридски“ покани своите първолачета в класните стаи. 73 деца започват първи клас от днес, разпределени в 3 паралелки.

    Гости на празничната церемония там бяха секретарят на община Хасково Пламен Лечев и началникът на отдел „Образование“ Йорданка Иванова.

    79 са първокласниците в ОУ “Христо Смирненски“. Те ще учат в четири паралелки.

    730 ученици, разпределени в 31 паралелки, са тази година в училището. Има доста деца, които са дошли за първи път в школото и са от други градове, както и такива, чиито семейства са се завърнали от чужбина, обясниха от ръководството.

    След церемонията по издигането на трибагреника, посрещането на знамето на училището и поздравителния концерт, от името на директора на ОУ “Христо Смирненски“ Венко Точевски поздравителен адрес към учениците, родителите и учителите прочете зам.-директорката по учебната част в прогимназиален етап Силвия Траилова.

    Към първолаците заръката на Венко Точевски е, освен да са здрави, да са и щастливи, упорити и много успешни. „Трупайте знания, защото това значи сила!“, се казва в обръщението на директора към учениците.

    Старт на учебната годината дадоха и в гимназиите.

    В ПГДС „Цар Иван Асен II“ началото на учебната година беше най-вълнуващо за 131 осмокласници, които ще се обучават в 7 специалности.

    Директорката на училището Маргарита Топалова ги приветства с добре дошли и им пожела успехи в овладяването на професиите на бъдещето. Гости на тържеството бяха заместник-кметът на община Хасково Динко Тенев и инж. Любомир Илиев, зам.-директор на Държавното горско стопанство в Хасково.

    182 осмокласници влязоха в красните стаи за първи път в Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров”.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Д-
      д-р Швайнщайгер
      8 -9
      15:36, 15 сеп 2021
      заразата да започне сега! а след 2-3 седмици ще сте он-лайн, нали си знаете!
    • 2
      Д-
      Д-р поп Малтус
      0 -1
      21:15, 15 сеп 2021
      И ваксинацията да започне сега иначе вън от чадъра!
    • 3
      Сл
      Сладури
      1 0
      21:59, 16 сеп 2021
      Невинни дечица, хубави и седнали да учат! Дано имат късмет горките!
    Последни новини