От х:

Днес в x:

11 катастрофи с деца през лятната ваканция със 7 ранени и 3 убити

11 катастрофи с деца са станали от юни до септември в региона ан Хасково, в които има ранени 7 и три са загинали, съобщават от МВР-Хасково.

Със старта на новата учебна година започва и програмата за провеждане на беседи с учениците - от най малките до най-големите. Полицейските служители ще влизат в час, за да напомнят на децата основните правила за безопасност, да им обърнат внимание за основните рискове по време на движението на пътя и да им дадат полезни съвети.

Още на 15-ти септември Пътна полиция започва и традиционната акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“.

Пътните полицаи вече започнаха своите срещи с ръководители на детски градини и училища. Съвместно с представители на общините се проверяват пътната маркировка и сигнализация, осветлението, безопасността на входовете и предпазните огради в районите на учебните заведения в областта.

Седмицата от 15 до 22 септември е обявена за „Седмица на превенция на детската пътна безопасност”, а 21 септември – „Ден без загинали на пътя“.

Успоредно с това ще продължат и полицейските операции за контрол на скоростта и други нарушения на пътя, насочени към осигуряване безопасността не само на децата на пътя, а и на всички участници в движението.

Традиционно, преди и по време на тържествата за първия учебен ден в училищните дворове, в районите край тях и на кръстовищата с интензивно движение ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие. През този период служители на полицията ще осъществяват засилен контрол часовите периоди преди началото и след края на учебните занятия. Полицаите ще подпомагат безопасно движение и пресичане на децата и техните придружители.

По улиците с интензивно движение в училищните райони и извън тях ще следят водачите да спазват стриктно ограниченията на скоростта и предимството на пешеходците на сигнализираните пешеходни пътеки и ще контролират правилното пресичане и от страна на пешеходците.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини