От х:

Днес в x:

Спипаха турчин с контрабандно злато за 152 800 лева

Окръжна прокуратура-Хасково привлече като обвиняем 46-годишен турски гражданин за контрабанда на златни накити за 152 800 лева, съобщиха от държавното обвинение.

На 30.08.2021 г., той пристигнал на граничния пункт „Капитан Андреево“, с товарен автомобил с полуремарке с турска регистрация. Водачът представил редовни документи за превозвана групажна стока за Великобритания.

По метода „анализ на риска“ превозното средство било селектирано за щателна митническа проверка. Във фабрична кухина в шофьорската кабина на превозното средство митническите служители открили недекларирани изделия от жълт метал – 203 пръстена, 52 медальона, 10 гривни и 10 колиета. Според експертизата на вещото лице откритите бижутерийни изделия, с общо тегло 1910 грама, са от 14-каратово злато.

Контрабандните златни накити и товарният автомобил са били задържани. По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково.

По разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково, водачът на автомобила М.А., е привлечен към наказателна отговорност за престъплението. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева, като му е наложена и „забрана за напускане пределите на България”.

Разследването по случая продължава.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини