От х:

Днес в x:

Отвориха процедурите за избор на управители на четири болници в Хасково

Общинския съвет на Хасково гласува отварянето на процедурите за избор на управители на четири клиники в областния град: Диагностично-консултативен център 1, Центърът за психично здраве, Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания и Специализираната болница за активно лечение по онкология.

С няколко промени в текстовете по изискванията към кандидатите за допускане до участието им в конкурса, предложенията на кмета на Хасково за стартирането им, бяха одобрени.

По предложение на Комисията по ред и законност, една от поправките, които направиха съветниците по условията, е допълнението, кандидатите или свързани с тях лица, да не са съдружници в събирателни командитни дружества с ограничен отговорност, нито пък да са управители или членове на изпълнителни и контролни органи на друго публично предприятие, извършващо сходна дейност с тази на дружеството.

Допуснатите кандидати трябва да представят програма за развитието и дейността на лечебното заведение за тригодишен период.

По предложение на Богдан Кирилов от БСП съветниците гласуваха да кандидатите да бъде предоставена документация за настоящото състояние на болничните заведения, за да могат на тази бази и в равен старт те да направят програмата си за развитието им.

Документите се подават в кметството в 30-дневен срок от публикуване на решението на Общинския съвет.

Предстои определяне на конкурсната комисия. Представители на общината ще са председателят и секретарят на администрацията, който трябва да е правоспособен юрист. Членове ще са представител на РЗИ и по двама съветници от местния парламент.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Пр
    Програма
    6 0
    14:51, 27 авг 2021
    Да направят такава програма, че с по-малко болни да има повече печалба и хората вече с по-малко дни в болницата да оздравяват по-бързо!
    • До
      Доктор ох боли
      8 0
      21:38, 27 авг 2021
      Пийте сиропите на др - Марио да сте вечно весели!!!
      (Внимание съдържа опият)

Още новини

Последни новини