От х:

Днес в x:

Кунчев каза кога ще се наложат мерки за цялата страна

Пикът от четвъртата вълна от COVID-19 за някои области у нас ще го достигнем още в края на август или в началото на септември, а за цялата страна - вероятно в рамките на септември. Това заяви в сутрешния блок на "Нова телевизия" главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

Той каза, че засега данните са, че "наистина вълната ще е малко по-лека, но откъм тежест на протичане, а откъм бройки - няма да е толкова лека, защото много лесно предаваем и много заразен е този "Делта" вариант, и затова ще засегне много хора".

За седмицата от 18 до 23 август 93,8 на сто от всички нови случаи у нас са на неимунизирани хора, съобщи главният държавен здравен инспектор. Затова не трябва да се съмняваме в ефективността ваксините, заяви доц. Кунчев и добави, че "имаме две оръжия срещу COVID-19 - ваксинацията и спазването на мерките".

При достигането на над 300 заразени на 100 000 в градовете ще се наложат мерки за цялата страна, които веднага трябва да бъдат обвързани с икономически мерки в помощ на бизнеса, обяви доц. Кунчев.

Според него, ситуацията с коронавируса във Велико Търново, Търговище и Русе е сериозна. Затова днес се организира оперативен щаб във Велико Търново, на който ще се направи анализ на тази ситуация.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Да
    да
    4 -1
    10:15, 26 авг 2021
    Тоя крайно време е да го затворят на едно друго място.Дай на г-----а власт и му гледай сеира.
    • бунт ср3ещу профашисткото правителство и излизане от ЕС защото евро-феодалите налагат този Ко фашизъм
  • 2
    Трябва дружно да спрем тези психопати докато не са унищожили родината ни. Съвсем ясно е ,че вземат пари от фармамафията за да плашат всеки ден. Фашизма набира скорост и хората все още спят. Мислят си ,че ще им се размине. НЕ. Няма да се размине. Това е само параван към това което има да се случва. А то е ,че идва световна диктатура.
    • И
      и
      1 -5
      10:41, 26 авг 2021
      Румен Радев е основния подстрекател и той ще довър... Виж коментара
    • Ах
      аха
      3 -1
      10:58, 26 авг 2021
      Всички са предатели всеки докопал се до власт поляга одупва се да го онаждат защото за цялата си роля на проститутка взема едни пари които иначе няма акъл да изкара
Последни новини