От х:

Днес в x:

Обмислят въвеждане на нови COVID мерки в страната от понеделник

Най-вероятно от началото на следващата седмица ще бъдат въведени нови COVID мерки. Това заяви здравният заместник-министър д-р Александър Златанов.

По думите му единственият ефективен начин за справяне със заразата в България са противоепидемичните мерки.

"Имунизираните в България са около 20%, преболедувалите до 40%, което е твърдо ниско ниво, за да разчитаме на такава защита при разпространението на тази вълна. Затова единственото, което остава ефективно са противоепидемичните мерки", каза зам.-министърът по здравеопазването.

Златанов подчерта, че преди 2 - 3 седмици удвояването на заболелите ставаше на две седмици, а сега само за седмица броят на заболелите с COVID-19 се удвоява. Увеличава се и броят на хората, които се хоспитализират. Също в рамките вече на седмица от 1300 са 1800. Хората, нуждаещи се от интензивни грижи, вече от 100 са 160 човека, което означава, че има един сериозен интензитет на пандемията, каза министър Златанов.

"В средата на месец юни Алфа-варианта на вируса беше изместен с новия Делта-вариант, който е два пъти по-заразен", каза министър Златанов.

Заболелите вече са в много по-ниска група - хора на 20 - 39 години.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ко
    Корумпиран изрод
    5 -5
    17:29, 18 авг 2021
    Фалшива статистика
  • 2
    Ах
    аха
    7 -5
    18:11, 18 авг 2021
    Точно си е театър.Тия бройки никой никъде не ги следи как се пишат и как се поднасят на затъпелите идиоти които трябва да ги приемат за дададеност
  • 3
    Ке
    Керкенеза
    4 -1
    07:22, 19 авг 2021
    Яжте пийте и си носете новите дрехи. От другата седмица затварят като за начално кръчми и дискотека. А след две три седмици частичен локдаун. Сегашните управляващи по нищо не се различават от предишните с тази разлика че нямат пари за борба с пандемията.
Последни новини