От х:

Днес в x:

Външен човек поема хасковското МБАЛ, Ловец вади пищов на горски. Преглед на регионалния печат

""Шопов в неплатен отпуск, външен човек поема МБАЛ" съобщава вестник "Хасковска Марица". Директорът Димитър Шопов излезнал в едногодишен ! неплатен отпуск. През последните седмици именно бившия хирург от детско отделение, се спрягаше за кандидат за уволнение от новия министър, заради огромните дългове на лечебното заведение. Те са 2.8 млн лева, пише вестникът. За да се избегнат конфликти на интереси, в София обмисляли външен човек да дойде и оправи хасковските бакии.

"Пастири изпепелиха 5 хиляди декара гора". Заглавието е водещо във вестника, и касае мащабния пожар край Симеоновград от понеделник, в гасенето на който участваха 200 души и 9 пожарни. Това поне са сводките от самата пожарна. На 4-та страница която изцяло е посветена на пожара нещата са мнпого по мащабни-противопожарните автомобили например са над 20, при условие че горе долу толкова е бройката пожарни в цялата област. Засегнатата гора според горските е около 2 хиляди декара останалото е лесонепригодни площи. Що се отнася до пастирите, версията е развита в 10 реда в долното дясно ъгълче на страницата. Овчарите са нарочени за виновници още от миналата година. Тогава имаш известно основание, през тази година пастир подпалвач не е хващан. Но за заглавие стои по добре отколкото "Причината неизвестна".

Наборът от водещи заглавия в "Хасковска Марица" включва още "Закриват окончателно УНСС в Хасково". Меракът бил лично на новата министърка Йорданка Фъндъкова и май ще се реализира. Какво ще правят студентите вече записани като бакалаври не е ясно.

"Елитни хороводци веселят Хасково по празниците", "Наказват магистрат скъсал съдебен акт"/стр.3/, "Бебе пи разтвор за лещи, спасяват го", са още интересни заглавия от "Хасковска Марица"

Водещото заглавие в спорта е "Финализираха сделката за ФК Хасково". Контролния пакет най после бил прехвърлен на братята Хабил. Те пък разправяли че не те а мистериозен бизнесмен ще вземе лъвския пай от акциите. Кой е човечецът който има нужда от пералня за финикийски знаци, не се съобщава. Ще има ли в клуба още място за приятелите от зоопарка-Слона, Магарето и прочие, също не става ясно. Поне нещо се променя за пръв път от няколко години мизерия.

Шефът на райновската ловна дружинка бил закопчан с белезници, съобщава "Новинар Юг". Иван Тотев по прякор Палестинеца размахвал руски "Байкал" пред трима горски свикани по спешност да гасят пожара край Райново. Палестинецът бил видимо пиян. За укротяване и изтрезняване го отвели в кауша за 24 часа.

"Хасковско училище изпадна от списъка на средищните". Това е школото "Кирил и Методи". Характерното за него е че пълни с много зор 1 паралелка първокласници. Обикновено такива ги закриват, но заплашените от съкращения му намерили колая-средищно. Спасителят на персоналът се казва кмета Георги Иванов и предстоеше неговото предложение за средищно училище да мине през общинския съвет. Инспектората обаче извършил проверка и се оказало че децата които пътуват за да се обучават в Кирил и Методи са само 9-с 1 по малко от абсолютно минималния брой пътуващи деца. Броят на педагогическия персонал обаче е няколко пъти повече, затова ще се търсят нови спасителни варианти за школото. Още повече че се наляха толкова пари за новия му корпус-срам, ако стане шивачница.

"Тровят ни с горели масла" Автосервизите, особено един на булевард България срещу УНСС, продавал отработено масло. Това е абсолютно забранено, но няма държава която да следи и санкционира, разсъждава вестникът. Срещу автосервизите, особено един на булевард България срещу УНСС, има подадени жалби в РИОКОЗ и полицията за търговия с отработено масло, допълва още Новинар-а. Разбрахме за автосервизите и този до УНСС.

"Пускат 2.5 млн шаранчета в 2 язовира" Шаранчетата са от 20 до 80 грама и от днес ще попълнят рибните фондове на язовирите "Тракиец" и "Ивайловград".

"35 опасни дупки зеят на пътя към Болярово", водещо заглавие на страница втора. Както Haskovo.net ви информира още преди седмица, става дума за липсващи капаци на шахти. По опасното е че освен тях, дупки прояждат и новия асфалт. Пропадането продължава, безхаберието също.

Пак Григор на спортна страница. Това момче сигурно ще се умори от себе си ако прочете заглавията в местните всекидневници през последнитe дни. Почвал срещу немец на US OPEN. Дано и не завърши срещу него.

Това бе всичко от днешната местна преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини