От х:

Днес в x:

3-ма с хероин за 3 млн. лв. остават зад решетките

Единият от шофьорите на рейса - Селим Сали

Екипажът на пътнически автобус от Бурса за Кърджали остава зад решетките, реши днес окръжният съд в Хасково. Селим Сали, Алиосман Мехмед и Алпер Мустафа, двамата шофьори, а третият – стюард на рейса, бяха арестувани в събота на Капитан Андреево, след като митничарите откриха в багажното отделение 24 кг. хероин. По цени на съдебната системанаркотикът струва около 3 млн. лв.

Четирима адвокати защитаваха обвиняемите в днешното заседание – Ирена Узунова и Веско Георгиев от Хасково, както и Емил Милев от Кюстендил и колегата му от София Евгени Христов. Защитата изтъкна полицейските гафове, допуснати при разследването – от пакетите с хероина не са били снети отпечатъци, 30-ината пътници не са били разпитани, нито пък има списък с имената им.

Бил съм и съдия, и следовател, и прокурор, но за пръв път виждам подобна немарливост, каза за Haskovov.net кюстендилският юрист Емил Милев. В папката с делото липсва дори основен документ – актът за митническо нарушение. Сега ние коментираме намерено в автобуса вещество, но какво е то – хероин или обикновено брашно, в делото няма никакви данни, допълни той.

Въпреки логичните аргументи на защитата, съдът реши, че има обосновано предположение, че тримата са извършили престъплението, в което са обвинени. При доказването му тях ги грози по над 15 години затвор.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини