От х:

Днес в x:

Ученици от Автото на практика в Португалия

Изображение 1 от 5

    Двадесет ученици от ПГТАТ „Н.Й.Вапцаров“-Хасково започват производствената си практика в Португалия от днес /26.07.2021 г./. Обучението е по проект № 2019-1-BG01-KA102-061309 „Повишаване качеството на професионална подготовка на младите автотранспортни техници чрез практика в Португалия - Por2auto” - програма „Еразъм+“, KД1 „Образователна мобилност за граждани“, Сектор „Професионално образование и обучение“. Младежите пристигнаха с гр. Барселос в събота, след полет от София през Мюнхен до гр. Порто.

    Учениците ще придобиват практически опит и знания под ръководството на своя португалски партньор фирма Barcelturbo – Auto, за което гимназията има сключен договор.

    Логостиката, настаняването, както и осигуряването на културна програма за запознаване с географко-историческите характеристики на региона около гр. Порто и Барселос са осигурени от другия партньор на училището – португалската фирма „Mobility friends”.

    Младежите са настанени в кампус, с прекрасни условия, огромен парк и имат на разположение плувен басейн, спортни зали, фитнес.

    Обучението ще се проведе съгласно предварително разработен от португалския партньор и съгласуван с училището график и тематичен план. Ръководители на групата учници са преподавателят по професионална подготовка инж.Боян Бонев и преподавателката по английски език Стефани Арабаджиева.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Последни новини