От х:

Днес в x:

Подготвителната група на хор „Орфей“ записва песни по стихове на Росица Димова

Изображение 1 от 3

  Най-малките възпитаници на диригентката и ръководител на детски хор „Орфей“ Елена Цветкова влизат в звукозаписно студио тези дни. Те ще запишат детски песни по стихове на Росица Димова, секретар на хасковското читалище „Пейо Яворов-1982“.

  С изпълненията си подготвителната група към хора ще участва в проекта на читалището, който е защитен за финансиране по програма Културни инициативи на Община Хасково.

  „Ще запишем осем песни по стихове на Росица Димова. Първите четири от тях са от книгата й от 2018 година „Юнак Мечо“, а другите са написани по-скоро“, разказа Елена Цветкова.

  Дискът ще съдържа и детски стихотворения, които ще бъдат четени от децата от театралната школа към читалището. Ще има и синбек варианти на всички песни. Идеята е той да се използва при обучението на малчуганите от детските градини и училищата в общината. „ Песните са много хубави, децата бързо ги учат и е прекрасно, че ще имаме възможност да пеем нови детски песнички“, коментира Елена Цветкова.

  Ръководителката на хоровата формация е много горда със своите възпитаници , тъй като само преди дни те са отличени с призови места на дистантния конкурс „Нови гласове и песни“. Имат четири трети места и една втора награда при солистите, а при вокалните формации и подготвителната, и концертната на хор „Орфей“ са отличени с първи награди в различните възрастови групи.

  Освен това, хор „Орфей“ взе участие през миналата събота в най - мащабното хорово събитие за последните 40 години в България - заключителния концерт по проект "Детският хор на България" . Специални гости на концерта, който се проведе под патронажа на Президента Румен Радев, бяха Орлин Горанов, Мила Михова, Аделина Кънева и Михаил Михайлов.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Бр
   Браво
   6 -2
   19:44, 7 юли 2021
   Поздравления за талантливите деца и госпожата!🙂
  Последни новини