От х:

Днес в x:

Хасковските шампиони по вдигане на тежести вече тренират в обновена зала

    Състезателите на спортния клуб по вдигане на тежести „Хасково“ вече тренират в напълно обновената зала в спортен комплекс „Дружба“. Тя беше напълно ремонтирана по проект, изпълнен на база договор между Министерството на спорта и община Хасково. Общата стойност на проекта е 112 606,21 лева.

    Днес се състоя официално откриване. Лентата на обновената зала прерязаха националният състезател по вдигане на тежести Мария-Магдалена Кирева и Диян Янчев. Асистираха им кметът на община Хасково Станислав Дечев и треньорът Живко Архондев. Наставникът заяви, че петима от възпитаниците му са част от националния отбор на България в различните възрастови групи. Поясни, че някои от тях вече се подготвят за предстоящи първенства – европейско и световно, като се надява на добри постижения.

    Залата по вдигане на тежести в комплекс „Дружба“ не е ремонтирана повече от 20 години. Настилките в помещението бяха амортизирани, а таванът и осветителните тела - опасни за състезателите. Отоплителните уреди в залата бяха неефективни, прозорците, витрините и ламперията по стените не бяха сменяни десетилетия.

    „Ремонтът на залата по вдигане на тежести е част от процеса по модернизация и обновяване на спортните бази в Хасково. В деня, в който откриваме ремонтираната зала по вдигане на тежести, ние даваме старт на ремонта на стадион „Младост“. Това е добър знак, че проектите, които през последните месеци подготвяме, вече започват да се случват и много скоро спортните таланти на Хасково ще имат добри бази за тренировки и състезания“, каза кметът Станислав Дечев. Той благодари на Министерството на младежта и спорта за това, че намери средства и воля в една тежка година на пандемия, да продължи финансирането на обектите, където спортуват бъдещите шампиони на България.

    „Надявам се подкрепата за българския спорт да продължи, защото без подкрепата на държавата, общината не би могла да изгражда модерна спортна зала“, коментира още Станислав Дечев.

    Сега залата по вдигане на тежести има нови настилка и подиуми, нов окачен таван, облицовка на стените. Монтирани са нови съвременни осветителни тела с по-малък разход на енергия и нови отоплителни уреди за осигуряване на по-комфортни условия за работа и тренировки на състезателите. Условията за провеждане на пълноценен тренировъчен процес на Спортен клуб по вдигане на тежести „Хасково“ са коренно променени.

    Обновяването на спортната база ще привлече нови деца и ще популяризира спорта вдигане на тежести сред младежите в града. Освен от състезателите на Спортен клуб по вдигане на тежести „Хасково“, залата се ползва активно и от състезатели на други клубове за провеждане на силова физическа подготовка. Достъп до оборудването имат и учениците от Спортно училище „Стефан Караджа“ в Хасково.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Пр
      Проститутка Жилязкова
      8 -8
      19:20, 1 юли 2021
      Здравей ти ,групичка. Баща ми Живко Жилязков предлага нелегално ритуално обрязвани ,а майка ми Красимира безплатна свирка по селски на всеки които ме вземе и ЗАДЪРЖИ на работа и си мълчи за менталните ми увреждания
    • 2
      Па
      Панаетюф Теню ут Гереня
      8 -4
      20:46, 1 юли 2021
      Сва момче Станко къ га за.втасва ни ми е твърде ясно. Цял ден неска на *****, содионе, зали мали, ни са спира. Ма нал бя казал преди работа, работа и пак работа.
      • Хайванчетата
        да рекламират шайката гроб-сдс
      • Ба
        БАЙ МЕЦАН
        2 -2
        10:47, 2 юли 2021
        Тенчо сервитьорка,имал доста палава гъзина, само големи черни парчета обичал....
    • 3
      Бо
      Бойко Борисов
      11 -2
      23:34, 1 юли 2021
      Тихо ! Ще мачкам пак ! Само да измисля как да излъжа Президента и пак да купувам гласове , да убивам хора и да крада милиарди . И да знаете , грижа се за народа , всички крадци по затворите ! За крадеца от Билата , ще му отрежем ръцете к краката и ще го тикнем в затвора за 30 години . Опита за кражба на хляб и сирене се наказва с пълната сила на закона!
    • 4
      Те
      Теди Александрова
      10 -3
      01:41, 2 юли 2021
      Всяка власт е длъжна да строи,ремонтира и обновява. Това не би следвало да е кой знае какво събитие. За това са избрани в крайна сметка. А те все едно са стъпили на луната. Тези деца,както и всички останали заслужават да тренират в нормални условия,за да имат и самочувствие,и желание.
      Това не е заслуга на кмета или на министерството на спорта, а тяхно задължение !
      • Бр
        Браво!
        2 0
        16:08, 2 юли 2021
        Много точно казано!
    • 5
      Ар
      архондев
      4 0
      06:12, 2 юли 2021
      браво на момчетата
    • 6
      Ди
      Димова
      3 0
      10:04, 2 юли 2021
      А на спортната гимнастика в Хасково,"Юнак",кога ще направите РЕМОНТ.
    Последни новини