От х:

Днес в x:

28 °C

Ремонтират залата по тежести в „Дружба“ с финансиране от Спортното министерство

Предстои основен ремонт на залата за вдигане на тежести в спортния комплекс “Дружба“ в Хасково.

Финансирането ще бъде осигурено през бюджета на Спортното министерство.

В днешното онлайн заседание общинските съветници на Хасково дадоха единодушно „зелена светлина“ на местната администрация за кандидатстване за средствата, срокът за което изтича на 30-ти ноември.

37 гласа „за“ получи предложението в докладната на кмета Станислав Дечев за използването на възможността да се кандидатства по програмата на Министерството на младежта и спорта по наредбата за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти-държавна и общинска собственост със средства от бюджета на Министерството. 

„Това е политика на ММС, с която се подпомагат различни спортове. Политиката за тази година е насочена в цялата страна в помощ на вдигането на щанги. В Хасково на терен  бяха вече представители от Министерството.

Възползвахме се от възможността, за да подновим тази спортна зала. За средствата кандидатства Общината, защото, според разпорежданията, не може да кандидатства самия клуб по вдигане на тежести“, обясни пред съветниците в онлайн заседанието кметът Станислав Дечев.

Ще бъде направена подмяна на ел. инсталацията, на осветлението в залата, вратите и прозорците. След обновяването спортистите  на СКВТ "Хасково"ще тренират в помещение, което ще е с инвекторни отоплителни уреди. Ремонт предстои и на пода на залата, като са предвидени и специфичните подиуми за вдигане на тежести. Ще бъдат подменени спортните съоръжения, които ползват местните тежкоатлети.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Може да се спонсорира
  подобна зала в Спортното или във Васил Левски :))
 • 2
  Не
  Недко
  1 -1
  07:36, 28 ное 2020
  С това дистанционно обучение..циганетата в "спортното" ще ядат ли безплатно пот3 пъти на ден? Те затова са записани там...
 • 3
  Си
  Сиера 90
  2 -1
  08:11, 28 ное 2020
  Залата на Спртното училище е в окаяно състояние отгоре над нея където е за борба също тях кой ще ги оправи ... Навремето Стефан Ботев тренираше там, а сега само ппрах и нищо директорката защо нищо не прави по въпроса?

Хороскоп за 22.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С финансови и други придобивки ще отбележите днешния ден. Развитията ще ви зарадват, но основната заслуга за тях сте вие самите. Сега може да успокоите темпото и да споделите с близките си доброто си настроение. Очаква ви приятен и ненатоварен ден, красивите гледки на природата ще върнат силите и желанието ви да не прекъсвате добрата тенденция.
22 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Налице са всички изгледи този ден да мине спокойно и без излишни емоции. Имате нужда от почивка и хубавото е че ви се откриват добри възможности за разтоварване. Отложете разговор с ваш близък, ако обстоятелствата го позволяват, тъй като това само ще ви натовари, а и едва ли ще успеете да постигнете целта си. Съобразете се с нещо, което любимия човек иска от вас.
22 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Заемате се с доста задачи, но непостоянството ви може да ви изиграе лоша шега. Бъдете внимателни при работа с документи, не подписвайте нещо, със съдържанието на което не сте запознати достатъчно добре. Хармонични семейни и професионални отношения.
22 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
За някои ваши проблеми могат да ви помогнат ваши близки. Ремонтна дейност ще ангажира вниманието и силите на част от вас. Други ги очаква приятна изненада и придобивки. Самочувствието ви е на ниво, а чувството ви на хумор ще ви обгражда с приятна компания. Успешно представяне на изпити очаква учащите се.
22 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Тръгвайки на път, има задачи, които не търпят отлагане. Подгответе автомобила, консултирайте се за променените услови по пътищата, ако има такива и шофирайте внимателно. Радостни вести ще направят деня ви по-вълнуващ. За някои те са свързани с предстояща изява, за други с възможност да реализират финансова сделка.
22 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Получавате добри новини, свързани с настоящата ви работа, което ще ви позволи да действате доста по-свободно днес. Внимавайте обаче с ангажименти, свързани с хора, които не познавате твърде добре. Ще ви се наложи да вдъхнете повече увереност на човек от обкръжението ви, който е на прав път, но му липсва самочувствието че ще успее.
22 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Изпълнени сте с ентусиазъм и идеи за амбициозни проекти, и нямате търпение да пристъпите към осъществяването им. Помислете разумно какво сте в състояние да жертвате за да осъществите друго. Едва тогава пристъпете към действие. Обърнете внимание и на потенциалните партньори, в сътрудничеството ви има бъдеще.
22 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес ще бъдете изявено активни. Ако се измъчвате от тревожни мисли по определен човек, по добре поговорете с него. Ще си изясните недоразуменията и ще ви олекне. На работното място не допускайте да ви приписват чужди пропуски. Старайте се с поведението си в семейството да предизвиквате уважение.
22 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е много ползотворен за вас. Ще преминавате през различни перипетии, докато накрая не постигнете своята цел, макар и на висока цена. Имате подкрепата на близките си, а това е достатъчно за вас, за да покажете на какво сте способни. Вечерта ще имате възможност да си починете.
22 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Следвайки интересите, ще пренебрегнете нечие неодобрение във връзка с действията ви и ще продължите напред. В обкръжението ви има хора, чиито оценки не винаги съвпадат с вашите и приемате отношението им враждебно, но боже и да грешите. Вземете мерки и не изоставяйте в сроковете, които не търпят отлагане.
22 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Намирайте мярката във всичко, за да не си създавате сами затруднения. Денят предразполага към съзидателна работа, творческите занимания ще са интересни и създаващи усещане за пълнота. Любовта е до вас, стига да отворите сетивата си за положителните вълнения, с които ни зарежда допира й.
22 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Насочете желанието си да се утвърждавате като професионалисти в перспективна посока. Не пропускайте добрата възможност. Бъдете по-гъвкави при вземането на решения и ще стъпите на вярната пътека. Ставащото идва да ви покаже, че пред вас се откриват нови хоризонти. С далновидността си печелите преднина, очакват ви възнаграждения и придобивки.
22 юни 2021
Последни новини