От х:

Днес в x:

Проф. Кожухарова: Към края на август ни очаква нова вълна на COVID-19

Доказването на случаите на Делта варианта на COVID-19 у нас трябва да е червена предупредителна лампичка. Това коментира в предаването „Здравей, България” епидемиологът проф. Мира Кожухарова.

По думите й в момента епидемиологичната обстановка в страната е много спокойна.

„Вероятно към края на август, най-късно началото на септември, ни очаква подобна вълна каквато се развива в другите държави”, заяви Кожухарова.

Тя даде пример с други страни. „В Русия имат ваксини, но не ги искат. Казват, че искат западна ваксина. Предполагам, че ще им внесат, но едва ли това ще доведе до кой знае какъв резултат. Предстои издигане на вълната. Във Великобритания определено започва нова вълна, но тя не е висока, защото са много ваксинираните. В Израел кривата почти не е променена”, обясни проф. Кожухарова.

Тя е категорична, че решението е във ваксините, които пазят от тежко протичане на болестта. Защита имаме и след преболедуване.

„Колкото повече хора са ваксинирани, толкова по-малко случаи ще имаме”, обясни проф. Кожухарова. 

Източник: nova

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Да
    да
    6 0
    09:05, 29 юни 2021
    Искаш да кажеш като минат изборите и летния сезон пак ще бъдем маймуни .Как така прилеп щама го откриха януари февруари беше при нас а този махараджа щам пак го откриха януари ще дойде септември нещо не схващам хем е по заразен хем по бързо се разпространява айде търгаши скрийте се вече че скоро ще горите в ада всичко е предвидено за алчността лъжата лицемерието и сребролюбието
  • 2
    Ко
    Колев
    4 0
    10:52, 29 юни 2021
    ЛГТБ, ЕМИГРАНТСКИЯ НАПЛИВ ОТ АФРИКА И АЗИЯ И КОРОНАВИРУСА ЩЕ СЪСИПЯТ ЕВРОПА. Това е и целта на англосаксонците, на техните лакей в Брюксел. Това е и една от причините за неистовата омраза към славянска Русия, към всичко руско, омраза, която може да изпепели света. И пак се връщам на предсказанията на ВАНГА, не Америка, Русия ще спаси света, и това ще е за трети път. Само ние с гайдите няма да се осъзнаем никога, само ние ще се гласуваме за такива лакеи като Борисов, Каракачанов, Ристето и Мая, Марешки и Цветанов и ще потвърждаваме колониалната си зависимост
  • 3
    3,
    3,14
    3 0
    13:33, 29 юни 2021
    Хей,дърта герберастке,скрий се някъде,че плашиш хората и с глупостите си и с мутрата си!Писна ни вече да слушаме пенсионирани тъпи професори!
Последни новини