От х:

Днес в x:

Международен успех за певците от хор „Орфей”

Сребърен медал от десетото юбилейно издание на World Peace Choral Festival – Viena завоюваха момичетата от детски хор „Орфей” при Младежки център – Хасково, с диригент Елена Цветкова и пианист Красимира Генева.

хорът от Хасково се състезава с 28 състава в категория “Teenager choir”.

Изданието на световния фестивал се проведе онлайн и в него се включиха над 250 хорови формации от целия свят. От България участваха 8 състава в различните категории и всички получиха награди. Журито, което оценяваше изпълненията в  категорията, в която участваха Орфейци, бе в състав: Оливер Щих – диригент на хора на виенските момчета, д-р. Арад Тод – хоров диригент в „Золтан Кодай” институт към академия „Ференц Лист” – Унгария и Ху Мангсу – изпълнителен директор на китайската хорова асоциация.

възпитаниците на елена Цветкова  се състезаваха с видоеклип на песента „Дилмано, дилберо”. В следващите дни ще се излъчат и концерти с неконкурсен характер, в които „Орфей” отново ще участва, заедно с изтъкнати хорове като Детският хор на БНР, Хорът на софийските момчета, руският хор „Весна”.

Едновременно с това върви  и подготовката за годишния концерт на хора в Хасково. Програмата ще включва изцяло нов репертоар, а много от песните ще прозвучат за първи път на хасковска сцена. На концерта по традиция ще бъдат тържествено изпратени и абитуриентките на състава – Вяра Шопова, Елица Николова и Стефка Стефанова. Той ще се състои на 9 юни, сряда, от 18,30 часа на сцената в Младежки център.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хо
    Хорист от 20 век
    3 0
    18:23, 7 юни 2021
    Браво,момичета!! Все така напред и нагоре!!

Още новини

Последни новини