От х:

Днес в x:

38 °C

Затвориха улица „Климент“ за подмяна на водопровод

  Част от улица „Климент“ в центъра на Хасково беше затворена за движение на автомобили. Причината е започналото прокарване на нов водопровод.

  Дейностите са възложени от община Хасково. Изпълнител на строително-монтажните работи е хасковската фирма „Еко Традекс Груп“.

  Предвидена е подмяна на водопровод с обща дължина 1280 м по няколко улици и булеварди. Срокът за изпълнение е 60 календарни дни, каза заместник-кметът на община Хасково Динко Тенев. Дейностите са на стойност 343 000 лева.

  Днес на улица „Климент“ в района на Зъболечението работеха служители на фирмата-изпълнител, които бяха прокопали канал за полагане на нови тръби. Там работата се очаква да приключи за 3-4 дни.

  Предвидена е подмяна на водопровода по част от съседните улици „Три уши“, „Васил Друмев“, „Хаджи Димитър“ и Скопие“. Следва подмяна по част от булевардите „България“, Раковски“ и „Съединение“ - от кръстовището на Зеленчуковия пазар до кръстовището с „Раковски“. През годините в тези участъци е имало много ВиК аварии. По посочените булеварди ще бъде положен нов асфалт, но по малките улички е предвидено възстановяване на пътната настилка.

  Работата по подмяната на водопровода е част от проект за „Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в град Хасково“.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Последни новини