От х:

Днес в x:

38 °C

Ученичка от Царската гимназия в Хасково втора на Националното състезание „Най-добър млад строител“

Изображение 1 от 3

  Анелия Петрова от 11 б клас в специалност Строителство и архитектура на ПГДС „Цар Иван Асен II“ в Хасково се класира на второ място на Националното състезание „Най-добър млад строител“, което се проведе в Сливен. Негов домакин за първи път бе Професионалната гимназия по строителство и геодезия „Арх. ГеоргиКозаров“. Тя взе награда в категорията "Шпакловки, мазилки и бояджийски работи".

  Анелия Петрова стигна до финалния кръг, след като се класира в челната тройка на Регионалния етап на състезанието, на който нейното училище беше домакин в Хасково.

  Във финала на надпреварата в Сливен се включиха 70 ученици от строителни гимназии в страната. Състезаваха се 38 отбора от 16 града в дисциплините облицовки и настилки, зидария, сухо строителство, бояджийски дейности и геодезия.

  Анелия демонстрира отлична теоретичната подготовка, завидни практическите умения и компетентностите и заслужено се класира на престижната втора позиция.

  С отличното си представяне единадесетокласничката доказа, че човек може да постигне всичко, стига да повярва в него. Момичето без страх приема предизвикателствата на една утвърдена „мъжка“ професия и гледа на нея като на изкуство, чрез което да изрази себе си.

  Източник: Haskovo.NET

  Коментари в сайта

  Последни новини