От х:

Днес в x:

Задържаха турчин, издирван в Румъния за трафик на мигранти

53-годишен турски гражданин получи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Тя му е наложена от Окръжен съд – Хасково във връзка с Европейска заповед за арест /ЕЗА/, издадена от румънските власти, съобщиха от Темида. Заповедта е потвърдена от съд в град Арад за изпълнение на влязла в сила присъда за трафик на мигранти, за което е осъден на 3 години затвор.

Присъдата е влязла в сила на 30.09.2020 г., не е обжалвана в законовия срок. На 27.11.2020 г. е била издадена Европейска заповед за арест. В нея е отразено, че мъжът не е бил лично запознат с издадената присъда, но са посочени гаранции, че тя ще му бъде връчена лично, след предаването му на румънските власти.

Съдът в Хасково прие, че е налице обоснованото предположение за извършено престъпление. Констатира, че тъй като Ф.Ч. не е бил уведомен лично с произнесената присъда, от румънските власти, на същият ще му бъде дадена възможност за обжалване на съдебното решение, както и времевия интервал за повторно разглеждане на делото или обжалване на присъдата в срок от 10 дни. Фактът, че лицето е чужд гражданин и няма постоянна адресна регистрация на територията на страната, налага вземането на мярка за неотклонение „задържане под стража“, като гаранция за явяването му пред съда в основното производство по екстрадиция.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Са
    Сали Мехмедов, Мадан
    1 -1
    21:43, 12 май 2021
    За какво е осъден в Румъния?? Че е карал гости на баба Меркел ли!? Ами нали тя ги канеше! Комши да каже това в съда!!
Последни новини