От х:

Днес в x:

Двама учители са сред 20 заразени с коронавирус, поставят 4 вида ваксини

За последното денонощие на територията на област Хасково са регистрирани 20 нови случая на коронавирусна инфекция, двама починали, 57 оздравели и са поставени 1007 дози ваксина, съобщиха от Областния оперативен щаб.

Разпределението на положителни лица по общини е: Хасково – 8; Димитровград – 4; Харманли – 2; Любимец – 1; Свиленград – 3; Симеоновград – 1; Ивайловград – 1.

Сред положителните лица е учител от ОУ  „Св. св. Кирил и Методий” - село Жълти бряг, община Стамболово, поради което под карантина са поставени 12 ученици от 4 клас. Заразен е и учител от НУ „Отец Паисий” - Симеоновград, поради което под карантина са поставени 12 ученици от 2 клас.

Починали са: мъж на 77 години от община Димитровград; жена на 70 години от община Свиленград.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 9687. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 116. От началото на пандемията са починали 643 души от областта, а напълно излекувани са 7931 души.

От РЗИ-Хасково уведомяват, че разполагат с четирите вида ваксини - Moderna, BioNTech/Pfizer, Janssen и AstraZeneka. Ваксините са предоставени на общопрактикуващите лекари и във временните имунизационни кабинети. Желаещите имунизация могат да изберат кой вид ваксина да им бъде поставена.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    До 3 дни
    .........
    Скоро и други гробар-е и бей-о-в-е ще го дуате
  • 2
    Пе
    Петрова
    5 -19
    09:02, 12 май 2021
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Да
      Да
      5 -5
      09:06, 12 май 2021
      Дреме ми на стърчащия клон
    • На хайвани като мен ваксина не ни е нужна
  • 3
    Въпрос към идиотите,които не искат да се ваксинират...как смятате че ще изчезне Ковид-19 от България?Ако сред вас има магьосници,моля направете магийката!Щом сте толкова уми и смятате,че всичко ей така ще свърши.
    • Ид
      идиот
      8 -10
      11:12, 12 май 2021
      Въпрос до идиотите които се ваксинираха с незнам си какво.Ако си мислите че това ще изчезне с ваксината жестоко се лъжете.На някого му е изгодно да витае във въздуха ще има трета четвърта пета доза докато накрая организма ти стане като на плужак от отровите вкарани в него.Пак ще се разболяваш ама ще се мислиш за безсмъртен и ще сееш зарази назад напред.В момента болниците са пълни с ваксинирани дегенерати
    • 56
      56789
      9 -7
      11:45, 12 май 2021
      Идиоти са тези които се ваксинират!!!Единствената жива ваксина, която обаче хем не е тествана достатъчно, хем не я и внасят е спутник 5!!!!Всички останали са химикали(ОТРОВИ), които също не са тествани достатъчно, но ви ги слагат като на опитни зайчета!!!И запомнете, ваксинират се здрави хора не болни или носители на вируса!!!!Затова ви карат да подпишете информирано съгласие за поставяне на отровата, като по този начин декларирате, че сте здрави и лекарите не носят отговорност, ако примерно се разболеете или починете!!!Мой приятел след две дози ваксина изкара много тежко болестта, а се ваксинира заради шефката си!!!
    • Ко
      ковид
      1 -3
      15:00, 12 май 2021
      Ама те са от умните идиоти, пулмолози са...
    • Ан
      анонимен
      0 0
      18:43, 13 май 2021
      ако ваксините са ви отрови,то тогава пасете трева,защото навсякъде ви бутат е-та и сякакви други вещества,отслабващи бавно организма
      страх на от ваксините,които се предлагат,но не преставаме да се тъпчим с химии
      двойни стандарти
      а до 56789 връщай се обратно в съветския съюз бабо
    • Ум
      Умната
      1 0
      18:50, 13 май 2021
      Предлагащите се ваксини,изискват поставянето на 2 дози.Целта на ваксината е да предпази организма от вируса.Не е казано,че ако си с ваксина няма да се разболееш,а че ще го изкараш по-леко.Липсаната на отговорност и съпричастие към някои дегредиращи индивиди от българският народ е отвращаваща.
      За тези,които не са се ваксинирали и подкрепят всякакви конспиративни теории около препаратите,надявам се да НЕ се заразите или някой ваш близък да се зарази и да го изкара тежко.Защото веднъж видели тъмната страна на Ковид-19(как той убва ваш близък или познат) вие ще тичате да се ваксинирате.
  • 4
    Го
    господин х
    9 -5
    10:45, 12 май 2021
    хората няма да се разоляват от ковид заради ваксиниралите се
    жалко че сме тъп народ
Последни новини