От х:

Днес в x:

Мъск показа клип с играеща на видеоигри маймуна с чип в мозъка

Американската компания "Нюралинк", създадена с поддръжката на Илон Мъск, демонстрира способността на маймуна да играе на видеоигра със силата на мисълта, благодарение на имплантиран в мозъка й чип, съобщи сайтът на компанията.

В началото на видеото маймуната играе с помощта на джойстик, след това започва да я управлява с мисълта си. "Това е Пейджър, 9-годишен макак, на който е присаден чип на "Нюралинк" в двата дяла на мозъка преди около 6 седмици", пояснява представител на компанията. За успешното си представяне маймуната получава за награда бананови смутита.

Чипът е бил имплантиран през февруари, а връзката с него се осъществява чрез айфон. Специалистите се научили да разшифроват зависимостта между невронната активност с определени действия, което им позволило да постигнат обратна връзка. По такъв начин макакът бил обучен да движи курсора на екрана без помощта на джойстик.

Прохождащата компания "Нюралинк" беше създадена с помощта на американския предприемач Илон Мъск преди четири години и обедини усилията на водещи специалисти в разработването на невронен интерфейс и роботи

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ра
  раята ще бъде чипирана
  1 0
  14:24, 12 апр 2021
  това са началните опити. и вместо такива като тоя да ив отрежем кратуните ние ив купуваме акциите за да станат още по - силни.
Последни новини