От х:

Днес в x:

Децата отново в градините и яслите в Хасковско от днес

Изображение 1 от 4

    След двуседмично прекъсване, от днес повечето деца отново се завърнаха в детските градини и яслите в Хасковска област.

    Тази сутрин в 18-та детска градина „Осми март“ в Хасково бяха посрещнати 156 деца в двете сгради от общо 277 деца. При приема на децата в градината е приложен строг медицински филтър, обясни директорката Гергана Бойчинова. Тя каза, че на всяко дете е била измерена температурата и е прегледано от медицинската сестра. Няма върнати деца заради грипоподобни симптоми.

    Днес е особено голяма емоцията за децата, които се завърнаха в детската градина, срещайки отново приятели и учители.

    Според Бойчинова, отсъстващите деца са останали вкъщи по-скоро по преценка на родителите. Тя предполага, че в следващите дни посещаемостта в градината ще се увеличи.

    Припомняме, че заради ситуацията с повишаващата се заболеваемост от Ковид-19 от 22 март на онлайн обучение излязоха 22 062-ма ученици от Хасковска област, като 7918 от тях са от начален етап на обучение. След края на пролетната ваканция, от 12 април и учениците се връщат в клас. Това обаче ще става поетапно.

    Облекчаването на мерките все още не важи за големите търговски центрове. Тези, чиито площи са над 300 кв.м. могат да работят с клиенти само на откритите площи към търговския обект.

    До края на април остават затворени нощните заведения. Мерките за заведенията за хранене бяха разхлабени от първи април, като могат да обслужват клиенти са в откритите площи, с работно време до 23 часа.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ми
      Минко мутри вън
      3 -9
      13:06, 5 апр 2021
      Децата рисуват птички и пчелички а в нови я парлам... Виж коментара
    • 2
      За
      Закон след закона
      1 -4
      16:07, 5 апр 2021
      Минко като се закълне , ще има имунитет и енергото и бъкел няма да може да му каже!
    Последни новини