От х:

Днес в x:

13 °C

Кметът на столицата смята да наруши заповедта на здравния министър и да остави 2 детски градини в София да работят

Кметът на София Йорданка Фандъкова смята да наруши заповедта на здравния министър Костадин Ангелов, като остави две детски градини в София отворени, за да могат медиците, работещи в COVID-отделения в София, да оставят децата си. Това става ясно от пост на Фандъкова в социалните мрежи.

"За да осигурим работата на лекарите, медицинските сестри и санитарите от COVID отделенията в софийските болниците отваряме две дежурни детски градини, които да се грижат за децата им. Предложих тази възможност на директорите на болниците, които разговаряха с екипите си в тези отделения", написа във фейсбук кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

От думите й става ясно, че над 80 са децата на медиците, за които до момента е събрана информация, като за тях ще бъде осигурена грижа през деня, докато техните родители се грижат за болните от коронавирус.

124 детска градина се намира близо до Александровска болница, ВМА и Пирогов, а 117- а - в „Младост“, до Окръжна болница „Св. Анна“ и „Софиямед“.

"Знам, че затварянето на детските градини за 3 седмици ще създаде големи неудобства за много семейства в София, не само тези на медиците. Но съм убедена, че сме длъжни да дадем сигурност на лекарите, медицинските сестри и санитарите, които в момента лекуват 2142 пациенти. Това е най-малкото, което можем да направи за тях", казва още Фандъкова.

❗️ За да осигурим работата на лекарите, медицинските сестри и санитарите от КОВИД-отделенията в софийските болниците...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в Сряда, 25 ноември 2020 г.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    X
    X
    0 0
    23:36, 25 ное 2020
    Тя може да нарушава закона, ние не, щото е от Герб, а ние сме тикви.
Последни новини