От х:

Днес в x:

Евгения Ангелова: Наученото никога не е достатъчно

Образованието за мен е въпрос на ценности. Възпитана съм да държа на доброто и качествено образование, да уважавам учителите и да вярвам, че наученото до момента никога не е достатъчно.

Възпитаник съм на Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково, в английска паралелка с класен ръководител госпожа Маргарита Добрева. От нея получих солидна основа и едва 15-годишна заминах за Съединените щати, където завърших средното, а по-късно и висшето си образование. Поглеждайки назад мога много добре да направя сравнение между двете образователни системи - тогава като ученик, а сега и като политик.

През изминалите 4 години ГЕРБ изведе образованието като основен приоритет. Хората ни вярват, защото обещахме двойно увеличение на учителските заплати и го изпълнихме. До 2025 г. гарантираме 2500лв. средна учителска заплата и 2800лв. средна заплата на университетските преподаватели. Няма съмнение, че и това ще бъде изпълнено. По този начин в системата на образованието ще се създаде конкурентна среда и ще бъдат привлечени добре квалифицирани кадри. Изградихме и модернизирахме редица учебни сгради, осигурихме достъп до интернет и дигитални устройства на над 40 000 нуждаещи се деца. Обновихме и построихме спортни площадки в и около училищата. Продължаваме да работим за приобщаването на всяко дете в образователната система, премахване на таксите за всички деца в предучилищна възраст и още повече инвестиции в електронизация на обучението, спортни игрища, кабинети и достъпна среда. Тези проекти ясно показват посоката, в която насочваме образователния процес. Само така можем да бъдем в крак с времето и да предлагаме нови и оригинални начини за учене, нещо което е приоритет в държавите с най-добре развити и успешни образователни системи, а вече и у нас. ГЕРБ доказа, че залага на образованието като основен стълб за инвестиция в бъдещето на младото поколение образовани, креативни и мислещи хора.

Подкрепете ГЕРБ с номер 28 в бюлетината и преференция 104 за Евгения Ангелова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Последни новини