От х:

Днес в x:

ПП “Републиканци за България”: Да се приеме Закон за спонсорството и меценатството в спорта

Петър Ташев от Димитровград няма нужда от представяне. Познат е като елитен състезател, също и като успешен треньор по волейбол. Има три деца и четирима внуци - всички възпитани в любов към спорта. Едното внуче има бъдеще на футболист. Затова Петър Ташев казва, че спортът е в кръвта му и това се е кодирало и в гените на децата му. Той е сигурен, че спортът не само калява тялото, но изгражда характер, организираност и дисциплина. В днешно време, когато децата се поддават на различни лоши влияния, само заниманията с различните спортни дисциплини могат да ги изведат от тези състояния. Дава пример със свой възпитаник, който посегнал към дрогата, но с тренировки и много упоритост намерил спасение, като сега е успешен бизнесмен. „Мечтая за пълни зали и все повече деца с желание да тренират масови спортове. Искам да работим за обновяване на спортните бази в цялата страна и за осигуряване на отлични условия за спорт. Само така можем да възродим спорта в България“, споделя Ташев. Основната му мотивация да се включи в редиците на ПП “Републиканци за България“ е точната и ясна програма за развитието на спорта, която партията предлага.

Някои от основните акценти от програмата за спорта, които Ташев споделя са:

  • Приемане на Закон за спонсорството и меценатството: искаме данъчни облекчения за търговски дружества и физически лица, които инвестират безвъзмездно в утвърдени планове за развитие на спорта. Това ще спомогне за разрешаване на основния проблем на елитния спорт – недостатъчното му финансиране.
  • Преобразуване на спортните училища в елитни гимназии с приоритет спорт: необходима е радикална реформа, която да промени начина на обучение на българските спортисти, като повиши качеството на образованието и върне доверието на родителите и престижа на училищата.
  • Удвояване на часовете по физическо възпитание в училище: необходима е спешна промяна в начина на организацията и протичането на учебните часове по физическо възпитание. Предлагаме часовете за спорт да бъдат изведени в отделен блок в подходящо за целта време, а не между останалите учебни занимания.
  • Изграждане на мрежа от спортни площадки за провеждане на занимания на открито в цялата страна: предложението ще даде възможност на всички желаещи да спортуват на открито без необходимост от заплащане.
  • Подобряване условията на туристическите бази и използването им като основен инструмент за спорт: искаме да инвестираме в тяхната реновация и да ги използваме за нуждите на спорта.
  • Гарантирано място в държавен ВУЗ по избор за медалистите от олимпийски игри, световни и европейски първенства: хората прославили страната ни в чужбина да могат да изучават специалност по техен избор. По този начин им даваме шанс за избор на професия и реализация в друга сфера на обществения живот.

Ако вижданията Ви съвпадат с нашите предложения в сферата на спорта, подкрепете ни с номер 21 в интегралната бюлетина на изборите на 04.04.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Последни новини