От х:

Днес в x:

Часът на Земята през 2021 с фокус върху опазването на биоразнообразието

Изображение 1 от 3

    Светлините на най-високия монумент на Богородица в света, който се намира в Хасково, и на Камбанарията на Ямача, тази вечер угаснаха за час. Така областният град се включи в глобалната ежегодна инициатива Часът на Земята.

    Символично в подкрепа на еко кампанията светлините между 20.30 и 21.30 часа тази вечер угаснаха и на други обществени сгради, като тази на Областна администрация, а също и на много домове в града.

    Тази година WWF посвещава своята инициатива Часът на Земята на връзката между човека и животните. Фокусът е върху опазването на биоразнообразието, което намалява с драстични темпове. Само за 50 години сме изгубили 68% от популациите на диви животни.

    В България през 2021 година, като част от кампанията, се обръща специално внимание на грижата за един емблематичен за нашите гори вид – кафявата мечка, чието оцеляване е изложено на сериозен риск през последните десет години. В опит да противодейства на тази негативна тенденция, в края на 2020 г. WWF е заявила желанието и амбицията да започне дългосрочна научно-базирана програма за опазване на мечките и предотвратяване на потенциални конфликти с хората.

    Кампанията през тази година Часът на Земята е 13-та поред. Милиони хора от над 7000 града в 180 държави отбележат тази ай-мащабна глобална инициатива, която се отбелязва по в последната събота на месец март.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Пъ
      Пълна Тъпотия
      8 -3
      22:13, 27 мар 2021
      Гасенето на Милиарди ламби по света създава повече еко-проблеми отколкото ако не се гасят за 1 час ............... Еко-дебилите създават чисто технически проблем - за да намалиш количеството електричество което се произвежда за 1 час, трябва да нарушиш режима на горене на горивото в Електро-станцията и когато това е масово се изхвърлят повече отпадни продукти , отколкото при стационарен режим на горене :))
      • Да
        даада
        4 0
        00:49, 28 мар 2021
        То е така но Земята се напълни с дебели кой от кой по велики и с дадената им народа от власт я използват срещу народа.Лошото е че на псевдо народа му харесва това таковане отзад даже и мърда за да се намести по хубаво.Затова ще подкрепяме разни тъпоумни идеи като щрак щрак с крушката пляс пляс от терасата за щяло и не щяло.Ще се радваме на разни паради прайдове и тем подобни глупости.Важното е да се интегрираме правилно да се докажем че за жълти стотинки сме способни да оближем правилния задник.Специално за зелените от квартала с банята да попитам днес имаше ли пак пакетчета с подаръци.Щото на Кенана имаше безплатна вода тоя келепир го изтървахте нали
    Последни новини