От х:

Днес в x:

19 °C

Подвижните секции в Баните на прокурор

РИК взе решение и изпраща  сигнал по компетентност на Районна прокуратура – Хасково, касаещ съмнително големия брой заявления, подадени за гласуване за подвижни избирателни секции в Минерални бани.

Сигналът е постъпил в Районната избирателна комисия от Теодора Иванова, като упълномощен представител на Коалиция „ГЕРБ – СДС“, днес в ранния следобед.

Чрез него се сигнализира възможно нарушение на Изборния кодекс от страна на кмета на Минерални бани в подадения от него голям брой заявители да гласуват в подвижни кутии на изборите на 4-ти април. Това буди съмнения, въпреки че заявленията са подадени в законоустановения срок.

В Минерални бани РИК образува три подвижни секционни избирателни комисии за хора с увреждания и незрящи, заради 336 подадени заявления до кметството.

Според днешното решение на РИК-Хасково, в сигнала, подаден от представителя на коалицията „ГЕРБ-СДС“,  се поставят редица въпроси, свързани със евентуални закононарушения, които се нуждаят от специализирана проверка.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Ап
  АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ 04.04
  15 -10
  22:09, 27 мар 2021
  По Броя на Трудно-подвижните в Община Минерални Бани ,
  може да се съди , Колко Трудноподвижни Български Граждани в Останалите Общини
  ще бъдат лишени от Правото си на Глас в Хасковска Област
  .....................
  Цк на ДуПиСе и Мюмюн Искандер , може и да са ми противни , но в случая НЕ те нарушават правата на гласоподавателите , а ГРОБ-СДС които създават трудности за Българските граждани в останалите Общини да Гласуват
 • 2
  Ап
  АПРИЛСКИЯ ПЛЕНУМ 04.04
  15 -9
  01:19, 28 мар 2021
  Да изтрием Култа към Личността на Другаря Бойко Методиев Борисов - Рапона от СИК
  • По
   Порчо
   4 -3
   15:00, 28 мар 2021
   И да изтрием самия тулуп на 04.04.
Последни новини