От х:

Днес в x:

МАЕ: Търсенето на бензин може никога да не се възстанови след пандемията

Търсенето на бензин може никога да не се възстанови след пандемията от коронавирус до предкризисните равнища. Това прогнозира днес Международната агенция по енергията (МАЕ), цитирана от Ройтерс.
Организацията очаква увеличаването на горивната ефективност и преминаването към електромобили в богатите страни да надделее над засиленото използване на горива в развиващите се държави.

В петгодишната си прогноза, публикувана миналата година, преди западните страни да усетят изцяло удара от Ковид-19, МАЕ посочи, че търсенето на петрол доближава плато и запази без промяна перспективите за търсенето между 2024 и 2025 година.

Дистанционната заетост в периода на пандемията е допринесла за свиване на търсенето, а всекидневното пътуване до работното място вероятно ще остане ограничено през 2021-а и следващите години, отбеляза МАЕ в петгодишната прогноза за петролния пазар, публикувана днес.

Силното търсене в развиващите се страни вече не е достатъчно, за да компенсира спада в страните от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), където влияние оказва подобряването на горивната ефективност.

Търсенето на бензин вероятно ще остане в стагнация за няколко години, според експертите на МАЕ. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини