От х:

Днес в x:

20 °C

70 фирми от област Хасково с оборотен капитал от НАП заради здравната криза

Над 64 милиона лева плати НАП по програмата за подкрепа с оборотен капитал на 5 440 дружества в страната, засегнати от противоепидемичните мерки. Сред тях са и 70 фирми от област Хасково, уточняват от офиса на Агенцията в града. Частично одобрение са получили 3 фирми в страната, а откази са постановени за 33 кандидати, тъй като не отговарят на изискванията за отпускане на помощта.

Подкрепата с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси продължава и през месец март, съобщават още от офиса на приходната агенция.

Одобрените кандидати ще получат уведомление от НАП за участие в процедурата при новите условия.

Фирмите ще трябва да представят допълнителна информация за оборотите си за месеците февруари и март 2021 година, в случай че не са осъществявали дейност заради въведените със заповед на здравния министър противоепидемични мерки.

На всяка от компаниите, която е одобрена на първата фаза на Програмата, ще бъде изпратено уведомление, като с него ще бъде поставен срок от 7 работни, в който да се добавят данните за оборотите за преустановените дейности в периода февруари и март тази година.

Участие в новата процедура, без одобрение на подадено заявление и  изпратено уведомление от НАП, не е възможно.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ки
  Киро
  5 -1
  06:54, 14 мар 2021
  Фашизъм - вдигат общинските такси в пъти, а на "нашите фирми" раздават "оборотен капитал! и това е "пазарна икономика!
 • 2
  Бате Делян дава на нашите хора а другите да ядът Бойковия ! Помислете как ще гласувате на изборите да изметем лапачите от гроб
 • 3
  Гр
  Груйо
  2 0
  12:22, 14 мар 2021
  ПИМ, Язаки, са 100% нали Гроб идваха на инспекция там
Последни новини