От х:

Днес в x:

22 °C

Откриха незаконна кариера за добив на гнайс, двама са задържани

  За незаконен добив на скалнооблицовъчви материали са задържани двама жители на ивайловградското село Железино, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково. Акцията е преминала под наблюдението на прокуратурата в Ивайловград.

  Преди два дни, полицаи от управлението извършили проверка за незаконен добив на скални материали, в резултат на която в землището на ивайловградското село Нова ливада е намерено кариерно гнездо. В него незаконно се добивал гнайс. Кариерата не фигурирала в регистъра на Министерството на енергетиката с необходимите разрешителни за осъществяване на тази дейност.

  На място са били установени 18 мъже, извършващи добива на гнайс.  Двама от тях, на 26 г. и на 42 г. от село Железино са задържани до 24 часа по Закона за МВР. В кариерното гнездо е имало верижен багер, а наблизо и верижен трактор с монтирано устройство за товарене, както и 50 броя палети, натоварени с гнайсови плочи.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (14)

  • 1
   Ето заплатите на кметовете в някои големи градове:
   На София – 2900 лв
   На Русе – 2500 лв
   На Плевен – 1388 лв
   На Бургас – 1980 лв
   На Шумен – 2300 лв.
   ...........
   На Хасково - 3152 лева
   На Своге - 4000 лева
   • Мн
    много...
    8 -38
    13:48, 5 фев 2021
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
   • Do
    Do много
    20 -8
    13:57, 5 фев 2021
    Мишок , аз работя за доларе от 30 години , понеже не искам да съм омъжен като теб за някоя мутра или бей :))
   • Те
    Тези
    9 -3
    14:53, 5 фев 2021
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • В Своге заради шоколада му е голяма заплатата.
    В Хасково му плащат щото е най умния в държавата.
  • 2
   Же
   Же
   34 -2
   13:40, 5 фев 2021
   Открита била незаконна кариера....За първи път ли я откриват тази кариера? или я преоткриват непрекъснато, периодически щом не се е отчела където требе?
   • от Старите рудници в Арда
    .....
    Един работник на Бул-гар-гео-мин пълнеше водонос-ка с такава вода за "правилните сонди" на "правилните канадци" от Д-ъ-н-д-и П-р-е-ш-ъ-с , които готвят златен рудник и Маджарово :))
   • Сп
    Специално
    9 -2
    14:57, 5 фев 2021
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
   • Те
    Термини
    13 0
    17:30, 5 фев 2021
    Незаконна значи, че не е на наше момче, софиянче.
  • 3
   Зе
   Земляк от Ивайловград
   12 0
   16:02, 5 фев 2021
   Там гледкта е отвратителна - кирка, чук, наколко ками и хора в дрипи. "Каменарчето" на Смирненски с "Тъмносив каскет, изпобеляла блуза... сръчно чука то върти..." е много по-симпатично описание. На пръсти се броят законните кариери, уж собственост на все босове от София, върху общинска мера или държавен горски фонд. Пелтек Сашко от Димитровград е бил оторизираният мозък, който определял порциите, но без местна и по-висока закрила няма как да се получат такива лунни кратери. Гледката е много печална! Сигурно рекултивационните и възтановителните задължения по-лесно се уреждат на хартия.
   • Линията между законна и незаконна кариера е много тънка ,
    понеже всички селски къщи са построени с материал от "незаконни кариери"
    ........
    Аз лично деля два вида кариери :
    - направени от местни селяни за да се препитават
    - направени от пришълци вампири за да крадат
    ......
    А камък има много - след 1-2 милиона години , Анатолската плоча буквално ще разкъса Източните Родопи и всичко ще е пак във вулкани - няма да може да се живее по тия места
  • 4
   Гр
   Гражданин
   9 0
   18:21, 5 фев 2021
   Значи бате , единственото законно нещо при братята роми са изборите !
   • Се
    Се
    5 0
    19:00, 5 фев 2021
    Да, да така е преди изборите торбички по време на изборите парички.
  • 5
   Ва
   ВАС
   3 0
   08:47, 6 фев 2021
   Това "преди избори с торбички по време на избори с парички" за тези с незаконните кариери се отнася нали.

  Хороскоп за 27.02.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
  27 фев 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
  27 фев 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
  27 фев 2021
  Последни новини