От х:

Днес в x:

3 °C

15.5 млн. лв. надхвърлят планираните инвестиции в община Хасково през 2021 г.

15.5 млн. лева ще надхвърлят планираните инвестиционни разходи с бюджетни средства през 2021 година, съобщиха от община Хасково. Това е заложено в проектобюджета на Община Хасково, за който ще се проведе обществено обсъждане на 12 февруари 2021 г. /петък/ от 17:30 ч. в зала “Дружба”.

За ремонти на дворни пространства в училища са предвидени 200 000 лв. За енергийна ефективност на Ученическото общежитие към ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ на ул. „Видин“ 1 – 550 000 лв. В сградата ще бъде извършен цялостен ремонт на обща стойност 1 300 000 лева. Предвидено е не само саниране, но и цялостен вътрешен ремонт като във всяка стая ще бъдат обособени баня и тоалетна. Близо половината сума беше преведена на община Хасково от Министерството на образованието и науката в края на миналата година. През този месец се очаква да бъде преведен и остатъкът от 750 000 лева.

За ремонт на Детската градина по изкуствата – 200 000 лв. Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в град Хасково – 1 035 681 лв. За основен ремонт на стадион „Младост“ - 501 042 лв. За водопровода в село Маслиново – 180 000 лв. За изграждане на канализация за отпадни води и възстановяване на уличното платно на улица "Враца" в кв. "Хисаря" в Хасково – 373 054 лв. За изграждане на втора клетка за отпадъци в депото край Гарваново – 1 974 260 лв. За парка над ДНА – 3 900 000 лв. За ремонт на коритото на река Хасковска – 1 000 000 лв. За закрит плувен басейн – 1 315 463 лв. За благоустрояване на междублокови пространства – 573 710 лв. За доизграждане на първия етап на канализацията в кв. "Болярово" – 294 560 лв.

Проектът на бюджет на община Хасково за 2021 г. възлизана 104 402 021 лв. по приходната и разходната част.

На общественото обсъждане на проектобюджета са поканени граждани, представителите на бизнеса, представителите на медиите, ръководителите на бюджетни звена, на граждански сдружения, неправителствени организации и други заинтересовани лица.

Във връзка с обявената извънредна епидемична обстановка обсъждането ще се проведе при спазване на въведените противоепидемични мерки на територията на страната с цел защита и опазване живота и здравето на гражданите. Участниците в обсъждането следва да са с предпазни маски и да се спазва дистанция от 1,5 метра.

Мнения, препоръки и становища по темата за обсъждане, могат да се изпращат на електронната поща на Община Хасково - kmet@haskovo.bg, както и в деловодството на общината. Подробна информация може да видите тук.

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ян
  Янков
  11 -2
  12:08, 5 фев 2021
  Тази статия какво има за цел - да сложи"тенекийка" , на нечии задни части, или да ни покаже колко пари ще бъдат откраднати от власт-имащите!
  Ето Ви пример:Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в град Хасково- 1 035 681 лв.
  Толкова ли струват дървените "чивии" , които се набиват в спуканите тръби?
  И защо Общината влага пари във ремонтите- не е ли това работа на ВиК?
  • До
   до Янков
   3 -7
   14:00, 5 фев 2021
   Т*п си ама това е нелечимо. Реконструкция на вътре... Виж коментара
  • ЕТ
   Е ти
   10 0
   14:43, 5 фев 2021
   понеже си много умен и културен, може ли аз пък да те попитам освен на Кърджалийска 500м,къде другаде видя да сменят водопроводната мрежа,а къде потънаха 2млн бг левчета отпуснати за тази дейност? Или и ти си от партията на тиквите и соколите??
  • Ян
   Янков до тролчето
   6 0
   15:26, 5 фев 2021
   Обикновено не влизам в обяснителен режим, с такива като теб.
   Явно си изключително влюбен в гербавите.Кметът на Симитли те е галил и теб по главицата.
   ВиК екплоатирали, а Общината ремонтирала.
   Главата ти е за ремонт, но нищо - простено ти е.
   Дори и за трол ,е нужен мааалко мозък.
   Но ти не си трол , нали?
 • 2
  Пр
  Предложение
  4 -2
  12:25, 5 фев 2021
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 3
  Цв
  Цветанка Витрин
  4 -1
  14:30, 5 фев 2021
  Предложение: Ремонтирайте моля участъка на пътя -С. ЕЛЕНА- Болярски Извор. И участъка Корен- Малево.
 • 4
  Аа
  АА
  4 0
  15:09, 5 фев 2021
  Ако гражданите на Х-во изплащат заплатата на кмета и той си стои в къщи , нещата ще потръгнат .
 • 5
  Ха
  хасково нет с обява
  3 0
  16:03, 5 фев 2021
  това деклариране на предстоящите УСВОЯВАНЕ на пари от бюджета е предполагам обявата на филма "Яко крадене ще пада". В главната роля Кмета и останалите разбойници от шайката.
 • 6
  Ге
  Георги
  1 0
  09:51, 6 фев 2021
  Това са пълни лъжи! Всичко ще се открадне от Герб

Хороскоп за 01.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днешният ден едва ли ще ви изненада с нещо, но ако решите да положите малко повече усилия може би ще изненадате себе си. Някои от вас имат възможност да постигнат нещо, към което отдавна се стремят и точно днес това ще ви се отдаде много по-лесно от когато и да било друг път. Сигурно знаете за какво става дума и ако имате късмет ще се сетите навреме за да го направите.
01 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се радвате на добро сътрудничество с деловите си партньори. Не отлагайте среща с важен за вас човек. Сега е момента да действате по-открито и да покажете това, на което сте способни. Даденостите съвпадат с желанията ви и не ви остава нищо друго, освен да действате.
01 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Всичко, което правите днес ще ви носи удовлетворение, защото се отнасяте към него с предпочитание. Контролирайте емоциите си и не допускайте да пропуснете нещо важно заради невъздържаност или недобре преценена ситуация. Радвайте се на малките неща, не бъдете максималисти.
01 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
В основата на компромисите днес се корени успешната ви работа. Независимо с какво се занимавате, бъдете готови да се съгласявате с мнението на околните и да се стараете да потушавате възможните конфликти. Това ще ви спести ценно време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което предприемате сами. Следвайте намерението си докрай.
01 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата ви днес ще върви с променлив успех. Влагате прекалено много емоции дори в дребни неща и това може бързо да ви изтощи. В личен план проявявате излишна упоритост, която може да влоши положението ви без да ви донесе никакъв положителен резултат. Дори да ви е трудно, постарайте се да говорите открито за нещата, които ви интересуват.
01 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
01 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е успешен за онези от вас, които си търсят работа. Успявате да намерите предложения, които ви удовлетворяват и едва ли някой ще се учуди ако съвсем скоро смените работното си място. Във ваш плюс е че бързо се адаптирате към нови места и ситуации. Бързо установявате нови познанства, което още повече улеснява промените при вас.
01 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Активни и уверени в себе си ще получите добра оценка за работата си и съответното възнаграждение за труда си. За сметка на това в личния си живот е възможно да изживеете разочарования. Помислете дали сте отговорили на нечии очаквания и чия е вината за разминаването ви с тях.
01 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще съобразите външните си изяви с духовните си потребности и така ще ги направите по-впечатляващи. Добрата реклама е най-голямата ви печалба днес. Очакванията на бизнесмените ще се доближат до реалността, само с малко изключени. Някои от делата ви ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
01 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не позволявайте на никой да ви пречи на успешния ви ход в реализиране на целите ви. Сътрудничеството ви с определени хора ще бъде ползотворно, но не бива да налагате на всяка цена мнението си. В противен случай рискувате да провалите нещо, което със сигурност върви към успех.
01 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очаква ви успешен ден, наситен с много срещи и разнородни контакти. Общуването е ваша стихия обаче затова няма да е чудно че успявате да постигнете значителни резултати в тази област. Не е трудно да ви повярва човек за каквото и да било, толкова е силна способността ви да убеждавате При това го правите с обаянието, характерно за Водолея.
01 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С общи усилия ще приключите проект или друга задача, еднакво интересна за вас и хората от обкръжението ви. Застанете на принципни позиции, когато се очаква да бъдат взети важни решения и не допускайте съмненията у някого да възпрат общия устрем. В крайна сметка ще се поздравите с повече свършена работа, което означава и по-добри доходи.
01 мар 2021
Последни новини