От х:

Днес в x:

22 °C

15.5 млн. лв. надхвърлят планираните инвестиции в община Хасково през 2021 г.

15.5 млн. лева ще надхвърлят планираните инвестиционни разходи с бюджетни средства през 2021 година, съобщиха от община Хасково. Това е заложено в проектобюджета на Община Хасково, за който ще се проведе обществено обсъждане на 12 февруари 2021 г. /петък/ от 17:30 ч. в зала “Дружба”.

За ремонти на дворни пространства в училища са предвидени 200 000 лв. За енергийна ефективност на Ученическото общежитие към ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ на ул. „Видин“ 1 – 550 000 лв. В сградата ще бъде извършен цялостен ремонт на обща стойност 1 300 000 лева. Предвидено е не само саниране, но и цялостен вътрешен ремонт като във всяка стая ще бъдат обособени баня и тоалетна. Близо половината сума беше преведена на община Хасково от Министерството на образованието и науката в края на миналата година. През този месец се очаква да бъде преведен и остатъкът от 750 000 лева.

За ремонт на Детската градина по изкуствата – 200 000 лв. Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в град Хасково – 1 035 681 лв. За основен ремонт на стадион „Младост“ - 501 042 лв. За водопровода в село Маслиново – 180 000 лв. За изграждане на канализация за отпадни води и възстановяване на уличното платно на улица "Враца" в кв. "Хисаря" в Хасково – 373 054 лв. За изграждане на втора клетка за отпадъци в депото край Гарваново – 1 974 260 лв. За парка над ДНА – 3 900 000 лв. За ремонт на коритото на река Хасковска – 1 000 000 лв. За закрит плувен басейн – 1 315 463 лв. За благоустрояване на междублокови пространства – 573 710 лв. За доизграждане на първия етап на канализацията в кв. "Болярово" – 294 560 лв.

Проектът на бюджет на община Хасково за 2021 г. възлизана 104 402 021 лв. по приходната и разходната част.

На общественото обсъждане на проектобюджета са поканени граждани, представителите на бизнеса, представителите на медиите, ръководителите на бюджетни звена, на граждански сдружения, неправителствени организации и други заинтересовани лица.

Във връзка с обявената извънредна епидемична обстановка обсъждането ще се проведе при спазване на въведените противоепидемични мерки на територията на страната с цел защита и опазване живота и здравето на гражданите. Участниците в обсъждането следва да са с предпазни маски и да се спазва дистанция от 1,5 метра.

Мнения, препоръки и становища по темата за обсъждане, могат да се изпращат на електронната поща на Община Хасково - kmet@haskovo.bg, както и в деловодството на общината. Подробна информация може да видите тук.

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Ян
  Янков
  11 -2
  12:08, 5 фев 2021
  Тази статия какво има за цел - да сложи"тенекийка" , на нечии задни части, или да ни покаже колко пари ще бъдат откраднати от власт-имащите!
  Ето Ви пример:Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в град Хасково- 1 035 681 лв.
  Толкова ли струват дървените "чивии" , които се набиват в спуканите тръби?
  И защо Общината влага пари във ремонтите- не е ли това работа на ВиК?
  • До
   до Янков
   3 -7
   14:00, 5 фев 2021
   Т*п си ама това е нелечимо. Реконструкция на вътре... Виж коментара
  • ЕТ
   Е ти
   10 0
   14:43, 5 фев 2021
   понеже си много умен и културен, може ли аз пък да те попитам освен на Кърджалийска 500м,къде другаде видя да сменят водопроводната мрежа,а къде потънаха 2млн бг левчета отпуснати за тази дейност? Или и ти си от партията на тиквите и соколите??
  • Ян
   Янков до тролчето
   6 0
   15:26, 5 фев 2021
   Обикновено не влизам в обяснителен режим, с такива като теб.
   Явно си изключително влюбен в гербавите.Кметът на Симитли те е галил и теб по главицата.
   ВиК екплоатирали, а Общината ремонтирала.
   Главата ти е за ремонт, но нищо - простено ти е.
   Дори и за трол ,е нужен мааалко мозък.
   Но ти не си трол , нали?
 • 2
  Пр
  Предложение
  4 -2
  12:25, 5 фев 2021
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 3
  Цв
  Цветанка Витрин
  4 -1
  14:30, 5 фев 2021
  Предложение: Ремонтирайте моля участъка на пътя -С. ЕЛЕНА- Болярски Извор. И участъка Корен- Малево.
 • 4
  Аа
  АА
  4 0
  15:09, 5 фев 2021
  Ако гражданите на Х-во изплащат заплатата на кмета и той си стои в къщи , нещата ще потръгнат .
 • 5
  Ха
  хасково нет с обява
  3 0
  16:03, 5 фев 2021
  това деклариране на предстоящите УСВОЯВАНЕ на пари от бюджета е предполагам обявата на филма "Яко крадене ще пада". В главната роля Кмета и останалите разбойници от шайката.
 • 6
  Ге
  Георги
  1 0
  09:51, 6 фев 2021
  Това са пълни лъжи! Всичко ще се открадне от Герб

Хороскоп за 18.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Няма да ви липсва самочувствие и то ще се отразява на работата ви днес. Затрудненията ще ги преодолявате по-леко и ще продължавате да търсите предизвикателства, достойни за вниманието ви. Нещата ви ще са наред и ще вървите спокойни напред. Интересуваща ви личност ще отговори на вниманието ви и ще узнаете намеренията й.
18 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Без колебание ще пресечете нечии опити да ви отклонят от намеренията ви днес. Вложили сте достатъчно енергия и няма да допуснете работата ви да пропадне. Мотивирани сте да приключите навреме започнатото, още повече, че очакванията ви са големи. В личен план ви очаква събитие с добър изход за вас.
18 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
От днешния ден може да зависи и успеха на по-нататъшната ви работа. Нужен ви е повече реализъм и трезва преценка за нещата. Тогава едва ли ще срещнете трудности при решаването на проблемите. Можете да се доверите на човек от обкръжението си. Това ще ви свали част от напрежението, което ви се събира напоследък.
18 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съобразявайки се с развитието на събитията и своето място в тях, ще вземате решенията си в движение. Не по-малко внимание ще отделяте и на проблемите на околните. Подкрепата ви ще се цени, получавайки в замяна уважение и подобаващ реванш. Занимаващите се с право, бизнес, енергетика ще имат своите силни изяви.
18 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще запазите отговорното си отношение към преките си задължения, но няма да криете и търсенията си. Внимателно ще проучвате новите възможности и ще пристъпвате към реализацията им с премерен риск. Ще привлечете към себе си нови хора, запознавайки ги с намеренията си и в съдружие с някои от тях ще реализирате плановете си.
18 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Не се отчайвайте ако делата ви не вървят по план. Имате време да осмислите всичко и да прецените местата, където бъркате. Посъветвайте се с вашите близки хора, те могат да ви дадат ценни напътствия и неоценима подкрепа.
18 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Постарайте се днес да не се нагърбите наведнъж с всичко, което трябва да свършите, защото едва ли ще успеете да постигнете плановете си. Действайте постепенно, като споделяте работата си с хората около вас. Ще се учудите на готовността, с която ще се отзоват околните. Бъдете предпазливи в личните ви взаимоотношения, възможни са спорове.
18 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявявате настойчивост днес когато ви се налага да се справяте с даден проблем. Откривате най-доброто решение, за което и хората около вас ще ви бъдат благодарни. В личен план на някои от вас предстои взимането на нелеко решение. Вслушайте се в съветите на околните, но не допускайте те да ви влияят твърде много когато става дума за вашия личен живот.
18 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С много от действията си ще благоприятствате финансовото си, психическо и духовно равновесие. Прагматичните Стрелци ще помислят и за подходящи инвестиции, но се пазете от авантюри. Служебно пътуване ще ви обогати с нови впечатления и ще повиши възможностите пред вас за професионално развитие.
18 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успявате без проблеми да се справите с голяма част от задачите, които сте планирали. Малко неща ще са в състояние да ви попречат да направите онова, което сте решили. Такива днес едва ли ще срещнете. В личен план се надявате на повече, отколкото реално в момента можете да получите.
18 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Време е да се действа, ако се оставите в плен на колебанията, ще се изгубите. Ще ви се даде избор, от вас зависи да го направите най-добрия. Ще спечелите нечие доверие и ще убедите някого в предимствата на доводите си. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
18 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Финансовите притеснения, които присъстваха в живота ви са на път да отшумят. Материални придобивки, погасяване на задължения и други. Изразен късмет и любовни сполуки. Постиженията в професионалната сфера също ще ви носят удовлетворение. Предстоящо пътуване ще ви постави в трескава подготовка.
18 май 2021
Последни новини